Szurcsik József: Két bajnok, 2013 (olaj, vászon, 100×120 cm)

Transzmisszió

A 10. Székelyföld Napok alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK) 2019. október 11-én, pénteken 18 órai kezdettel nyitja meg közösen rendezett „Transzmisszió" című kiállítását az Erdélyi Művészeti Központban Sepsiszentgyörgyön, ahol Stefanovits Péter, a Képzőművészeti Tagozat vezetője is beszédet mond. A kiállítás másnap egy szakmai konferenciával folytatódik a Székely Nemzeti Múzeum Bartók termében, „Régió – regionalitás – provincia, avagy művészeti sajátosság" tematikában. A két összekapcsolódó esemény vállalt küldetése a kortárs székelyföldi és a szülőföld képzőművészei által alkotott kulturális erőtér egyesített törekvéseinek felmutatása. A kiállítás kurátorai Jovián György és Vécsi Nagy Zoltán.
11. lokakuuta 2019

Megnyílt az Őszi Tárlat Hódmezővásárhelyen

Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező kortárs művészeti seregszemléjén, a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlaton idén 162 művész 252 alkotása látható Hódmezővásárhelyen, az Alföld Galériában. A tárlat fődíját Gaál József képzőművész vehette át.

5. lokakuuta 2015

Gyarmathy Tihamér műveiből nyílik kiállítás Pécsen

Idén lenne százéves Gyarmathy Tihamér, az MMA egyik alapítója, a köztestület posztumusz tiszteleti tagja. A Pécsett született, Kossuth-díjas festőművész életműve előtt tisztelegve időszaki kiállítás nyílik a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.), illetve a Múzeum Galériában (Pécs, Káptalan u. 4.).

2. lokakuuta 2015

Jelenlét Szentendrén

A Temesvári Magyar Nőszövetség és a MANK (Magyar Alkotóművészeti Köszhasznú Nonprofit Kft.) közös szervezésében tárlatot nyitottak meg Szentendrén, bánsági kortárs magyar képzőművészek munkáiból. A Jelenlét nevet viselő tárlat célja, hogy a Bánságban elő és alkotó képzőművészek együttesen is megszólaljanak a Kárpát-medence különböző helyszínein. 

28. syyskuuta 2015

Térhajlatok és áthatások

Farkas Ádám szobrászművész életmű-kiállítása Szentendrén

Farkas Ádám mintegy fél évszázad alatt készült munkáit tekintheti meg a nagyközönség szeptember 18-tól november 22-ig a MűvészetMalomban, Szentendrén. A huszonöt éve egyetemi tanárként is dolgozó mester munkássága előtt harminckét művész-tanítványa ugyanott kísérőtárlaton tiszteleg. A tárlatot Kodolányi Gyula költő, író nyitotta meg. Beszéde megtekinthető itt.

22. syyskuuta 2015

Memento – Fóth Ernő emlékkiállítása

A Magyar Művészeti Akadémia egyik alapító, posztumusz tiszteleti tagjára emlékezik Fóth Ernő emlékkiállításával a Vigadó Galériában. A 2009-ben elhunyt festőművész, egyetemi tanár dr. Szeifert Judit művészettörténész és Szemadám György képzőművész által válogatott munkái szeptember végéig lesznek láthatók.

4. syyskuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen