Verstrichene Zeit – Elfolyó idő

A Magyar Művészeti Akadémia tárlata Passauban, a Modern Művészetek Múzeumában
 
2019. július 5-én nyílt meg a Magyar Művészeti Akadémia Verstrichene Zeit – Elfolyó idő című kortárs képzőművészeti kiállítása a Passaui Modern Művészetek Múzeumában (Museum Moderner Kunst – Wörlen, cím: Bräugasse 17, 94032, Passau) a „30 éve szabadon" emlékév programsorozataihoz kapcsolódóan. A nyugati határnyitás harmincéves évfordulóján az MMA akadémikus tagjainak munkái e meghatározó történelmi eseményt idézték meg a művészet nyelvén, a német–magyar kapcsolatok kiemelten fontos kulturális állomásaként.
17. heinäkuuta 2019

"Mire a levelek lehullanak..." – emlékkiállítás az I. világháborúról

Az esztergomi Szent Adalbert Központban 2015. október 15-én nyílt meg a „Mire a levelek lehullanak, katonáink hazatérnek!" című, az I. világháború áldozataira emlékező és emlékeztető kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia alkotóinak munkáiból.


16. lokakuuta 2015

Megnyílt az Őszi Tárlat Hódmezővásárhelyen

Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező kortárs művészeti seregszemléjén, a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlaton idén 162 művész 252 alkotása látható Hódmezővásárhelyen, az Alföld Galériában. A tárlat fődíját Gaál József képzőművész vehette át.

5. lokakuuta 2015

Gyarmathy Tihamér műveiből nyílik kiállítás Pécsen

Idén lenne százéves Gyarmathy Tihamér, az MMA egyik alapítója, a köztestület posztumusz tiszteleti tagja. A Pécsett született, Kossuth-díjas festőművész életműve előtt tisztelegve időszaki kiállítás nyílik a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.), illetve a Múzeum Galériában (Pécs, Káptalan u. 4.).

2. lokakuuta 2015

Jelenlét Szentendrén

A Temesvári Magyar Nőszövetség és a MANK (Magyar Alkotóművészeti Köszhasznú Nonprofit Kft.) közös szervezésében tárlatot nyitottak meg Szentendrén, bánsági kortárs magyar képzőművészek munkáiból. A Jelenlét nevet viselő tárlat célja, hogy a Bánságban elő és alkotó képzőművészek együttesen is megszólaljanak a Kárpát-medence különböző helyszínein. 

28. syyskuuta 2015

Térhajlatok és áthatások

Farkas Ádám szobrászművész életmű-kiállítása Szentendrén

Farkas Ádám mintegy fél évszázad alatt készült munkáit tekintheti meg a nagyközönség szeptember 18-tól november 22-ig a MűvészetMalomban, Szentendrén. A huszonöt éve egyetemi tanárként is dolgozó mester munkássága előtt harminckét művész-tanítványa ugyanott kísérőtárlaton tiszteleg. A tárlatot Kodolányi Gyula költő, író nyitotta meg. Beszéde megtekinthető itt.

22. syyskuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen