Verstrichene Zeit – Elfolyó idő

A Magyar Művészeti Akadémia tárlata Passauban, a Modern Művészetek Múzeumában
 
2019. július 5-én nyílt meg a Magyar Művészeti Akadémia Verstrichene Zeit – Elfolyó idő című kortárs képzőművészeti kiállítása a Passaui Modern Művészetek Múzeumában (Museum Moderner Kunst – Wörlen, cím: Bräugasse 17, 94032, Passau) a „30 éve szabadon" emlékév programsorozataihoz kapcsolódóan. A nyugati határnyitás harmincéves évfordulóján az MMA akadémikus tagjainak munkái e meghatározó történelmi eseményt idézték meg a művészet nyelvén, a német–magyar kapcsolatok kiemelten fontos kulturális állomásaként.
17. heinäkuuta 2019

Grafikai ritkaságok Újpesten

A Magyar Grafikusművészek Szövetsége és A Magyar Grafikáért Alapítvány (AMGA) kiállításán grafikai ritkaságokat mutatnak be Újpesten november 20-tól két héten át az alapítvány gazdag gyűjteményéből. A kiállítás egyik támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

20. marraskuuta 2015

Aknay János kiállítása Zágrábban

Aknay János festőművésznek „SZÍN/TÉR/SZERKEZET" címmel nyílt kiállítása a Zágrábi Magyar Intézetben. A november 4-én megnyílt tárlat – melyet már Eszéken is bemutattak az eszéki magyar főkonzulátus szervezésében – része az Intézet 2014-ben elindított „Magyar képzőművészek Zágrábban" című kiállítás-sorozatának.

12. marraskuuta 2015

Örökítés

Egy művészcsalád négy nemzedéke

A Lelkes család négy nemzedékének alkotói világába kívánt betekintést engedni a Csepel Galériában közelmúltban rendezett Örökítés című tárlat. A tárlatot Feledy Balázs művészettörténész nyitotta meg, aki szerint a címválasztás teljesen tükrözte a kiállítók szándékát.

24. lokakuuta 2015

Möbion

Möbion címmel nyílt meg a zalaszentgróti Villa Negra Művészeti Közhasznú Egyesület alkotóinak kiállítása a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében 2015. október 19-én, a szobrászat napján. Az este folyamán az azonos című, az egyesület elmúlt 15 évét összefoglaló könyvet is bemutatták.

20. lokakuuta 2015

A Magyar Festészet Napja a Vigadóban

A Magyar Festészet Napját immár XIV. alkalommal rendezték meg országosan és Budapesten egyaránt. A Szent Lukács naphoz, vagyis október 18-ához szorosan kötődő programsorozat célja a magyar kortárs festészet alkotóinak és különböző irányzatainak bemutatása és minél szélesebb közönséghez való eljuttatása.

19. lokakuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen