Kárpáti Tamás: Cseres (2018, olaj, papír, fa, 25×31 cm)

CREDO

Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo címmel a Pesti Vigadó 2019 májusában rendezi meg – a patinás intézmény ötödik emeleti kiállítótermében – a hetvenesztendős Kárpáti Tamás festőművész kiállítását. A tárlaton a művész mintegy hatvan, a közelmúlt három évében készített táblaképe, tíz bronzba öntött kisplasztikája, valamint az életművet kísérő dokumentumok együttese kerül közönség elé. A Kárpáti-oeuvre legutolsó alkotóperiódusának művészi termését bemutató kiállítás révén a jelenkori magyar képzőművészet egyik legkarakteresebb, önálló arculatú piktúrát teremtő festőművészének alkotói portréja rajzolódhat meg, a kortárs magyar festészet egyik kimagasló jelentőségű, különleges értékekben gazdag teljesítménye körvonalazódhat.
29. huhtikuuta 2019

Rendhagyó programokkal, jubileumi ajándékokkal várják a látogatókat a Műcsarnokba

Decemberben a tízezredik látogatót köszönthetik a Műcsarnokban, a Nicolas Schöffer kinetikus szobrait bemutató tárlaton – jelentette be Szegő György művészeti igazgató és Réz Ágnes kommunikációs vezető a múzeum téli programjait beharangozó sajtótájékoztatón. Ebből az alkalomból mutatták be a Művészeti aLap című háromhavonta megjelenő kiadványt.

2. joulukuuta 2015

Harmónia

A MAOE KIÁLLÍTÁSA A SZENTENDREI MŰVÉSZETMALOMBAN

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete 2015-ben negyedszer rendez „szalon jellegű" tematikus kiállítást tagjai számára, ez alkalommal HARMÓNIA címmel. Az elmúlt években a jelentkezők száma fokozatosan növekedett. 2012-ben a Valóság és Illúzió című kiállítás 215 alkotó részvételével indult. 2013-ban a Négy Elem – Víz alatti tárlat alkalmával már 420 fő jelentkezett. 2014-ben a Labirintus című kiállításra 620-an küldték el alkotásaikat, s 2015-ben a Harmónia című kiállítás felhívására már 830 művész adta be munkáját.

1. joulukuuta 2015

2015 – A Fény Nemzetközi Éve

Tokióban mutatta be Csáji Attila fényművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a hetvenes évek végén kifejlesztett szuperpozíciós képi transzformációs módszerét. A Fény Nemzetközi Éve alkalmából a tokiói Akari parkban október 30. – november 3. között megrendezett Enjoying Light elnevezésű esemény díszvendége Magyarország és Spanyolország volt.

23. marraskuuta 2015

Grafikai ritkaságok Újpesten

A Magyar Grafikusművészek Szövetsége és A Magyar Grafikáért Alapítvány (AMGA) kiállításán grafikai ritkaságokat mutatnak be Újpesten november 20-tól két héten át az alapítvány gazdag gyűjteményéből. A kiállítás egyik támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

20. marraskuuta 2015

Aknay János kiállítása Zágrábban

Aknay János festőművésznek „SZÍN/TÉR/SZERKEZET" címmel nyílt kiállítása a Zágrábi Magyar Intézetben. A november 4-én megnyílt tárlat – melyet már Eszéken is bemutattak az eszéki magyar főkonzulátus szervezésében – része az Intézet 2014-ben elindított „Magyar képzőművészek Zágrábban" című kiállítás-sorozatának.

12. marraskuuta 2015
Ensimmäinen Viimeinen