Fotó: Banczik Róbert

A Kecskeméti Képzőművészek Közössége él és éltet

Jubileumi kiállítás a művésztelepek együttműködése jegyében

Fennállásának 35. évfordulóját ünnepeli a Kecskeméti Képzőművészek Közössége, a Látlelet 2023 című kiállítással. Ebből az alkalomból a tárlat keretében egy-egy alkotással bemutatkoznak a Nagybányai Művésztelep és a Szolnoki Művésztelep kiválasztott alkotói, valamint a Magyar Művészeti Akadémia Kecskeméti Regionális Munkacsoportjának képzőművész tagjai. A kiállítás 2023. december 31-ig látogatható a Hírös Agora Kulturális Központ Kodály termében.
6. joulukuuta 2023

„Sic erat in fatis"

A ROMLÁS ESZTÉTIKÁJA – JOVIÁN GYÖRGY KIÁLLÍTÁSA NAGYVÁRADON

Jovián György
festőművész, az MMA rendes tagja alkotásaiból nyílt egyéni időszaki kiállítás május 13-án a nagyváradi Római Katolikus Barokk Püspöki Palota második emeletén, a Patachich Látogatóközpontban, a 31. Festum Varadinum keretében. A szeptemberig látogatható tárlatot a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezte, partnerségben Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusával és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.
 

16. toukokuuta 2023

Kortárs Paleolitikum

A Magyar Természettudományi Múzeum és a MAMŰ Társaság Kulturális Egyesület közös szervezésében Kortárs Paleolitikum címmel tematikus, csoportos kiállítás nyílt a Természettudományi Múzeumban május 3-án. A tárlaton részt vesz többek között Bukta Imre képzőművész, az MMA rendes tagja és Elekes Károly festő-, grafikus- és szobrászművész, az MMA rendes tagja.

12. toukokuuta 2023

Fohászkodó és bajmegállító kezek

Ujvárossy László Munkácsy-díjas grafikusművész, az MMA rendes tagja Napkezek című tárlata június 6-ig tekinthető meg a Műcsarnok-Boxban. Gazdag szimbolikájú alkotásai mutatják be az emberi élet teljességét, de a fenyegető jövőképre is a hagyomány logikája szerint reflektálnak. A Műcsarnok tárlatához kapcsolódik Varga Klára újságíró interjúja.

3. toukokuuta 2023

A portréfestő Gerzson

PORTRÉSOROZAT-VÁLOGATÁS GERZSON PÁL MŰVEIBŐL

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban nyílt meg és május 10-ig megtekinthető Gerzson Pál festőművész (1931–2008), az MMA társadalmi szervezet alapítója, az MMA posztumusz tiszteleti tagja egyedülálló portrégyűjteménye.

27. huhtikuuta 2023

Napkezek | Ujvárossy László kiállítása

A Műcsarnokban, a Magyar Művészeti Akadémia intézményében nyílt meg és június 4-ig látogatható Ujvárossy László Nagyváradon élő és alkotó grafikusművész, az MMA rendes tagja kiállítása. A tárlatnak a Műcsarnok#Box ad otthont, kurátor: Rockenbauer Zoltán PhD., akinek nyitó kurátori tárlatvezetése április 27-én, 17.00-órakor lesz.

21. huhtikuuta 2023
Ensimmäinen Viimeinen