Adventi est az óbudai regös gyerekekkel

Az Akadémiai Szalon hagyományaihoz híven december 18-án is meghívta az óbudai regös gyerekeket, akik adventi estjükkel örvendeztették meg a jelenlévő akadémikusokat és művészeket. Utóbbiak ezt követően megtekintették a Csókay András idegsebészről készült portréfilmet, amelyben a világhírű orvos hitének gyökereiről és mindennapokban megtapasztalt valóságáról mesélt. Az eseményen mások mellett részt vett prof. em. Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke is.
18. joulukuuta 2019

Elveszettnek hitt magyar hősepika?

B. Kovács István régész előadása
 
Az elveszettnek hitt magyar hősepikáról tartott vetítettképes előadást B. Kovács István régész, néprajzkutató, gömörológus október 10-én. A háznagyi teendőket Jankovics Marcell látta el.

10. lokakuuta 2018

A zenepedagógiai díjazottak köszöntése

Az MMA Zeneművészeti Tagozata 2018. évi zenepedagógus díjazottjainak köszöntésére és az oklevelek átadására október 3-án került sor a Kecske utcai szalonban. Háznagy az MMA Zeneművészeti Tagozatának vezetője Tóth Péter zeneszerző volt.

3. lokakuuta 2018

Hagyomány és modernizmus

Huszár Lajos köszöntése

Hetvenedik születésnapja alkalmából a Kecske utcai Makovecz-szalonban szeptember 26-án az Erkel-díjas zeneszerzőt, Huszár Lajost köszöntötték. A háznagyi teendőket az ugyancsak Erkel-díjas Olsvay Endre zeneszerző látta el, aki kötetlen beszélgetést folytatott az ünnepelttel.

26. syyskuuta 2018

Zádori Mária köszöntése „énekelek az Úrnak, míg a Földön élek"

Szeptember 19-én a Makovecz Szalonban a 70. életévébe lépett és idén Kossuth-díjjal kitüntetett énekművészt, Zádori Máriát köszöntötték akadémikustársai, barátai és családtagjai. A művésznővel muzsikustársa, Dobozy Borbála csembalóművész beszélgetett. 

19. syyskuuta 2018

Évadnyitó a Makovecz Szalonban

A nyári szünet után szeptember 12-én került sor a szokásos évadnyitó partira a Kecske utcai Makovecz Szalonban. Jelen volt többek közt Fekete György, az MMA volt és tiszteletbeli elnöke, valamint Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára.

12. syyskuuta 2018
Ensimmäinen Viimeinen