Évadzáró a Makovecz-szalonban

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően kertipartival egybekötött évadzárót tartott a Makovecz-szalon. A rendezvénysorozat zárásaként Kucsera Tamás Gergely főtitkár megemlékezett közelmúltban elhunyt akadémikusainkról. Az eseményen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke is.
6. heinäkuuta 2020

Vörös Győző könyvbemutatója: Machaerus III

Digitális könyvbemutató keretében ismertette 2019. január 16-án a Kecske utcai Makovecz-szalonban Vörös Győző ókorkutató, ásatásvezető, a Holt-tenger partján folyó szentföldi magyar régészeti misszió legújabb kutatási eredményeit rögzítő Machaerus III című kötetet. Az est háznagyi teendőit Juhász Judit látta el.

16. tammikuuta 2019

A Patrónus Arts Alapítvány díjátadója

Átadták a Patrónus Arts Alapítvány díjait 2018. december 19-én. Idén az irodalmi kategóriában Baán Tibor költő, a zenei kategóriában pedig Mechler Anna karnagy munkásságát ismerte el az alapítvány kuratóriuma.

19. joulukuuta 2018

Transzcendencia a magyar költészetben

Beszélgetés Tornai József költővel és Tornai Szabolcs íróval

Apa és fia. Két – azonos szellemi tőről fakadó, egymást éltető – nemzedék: a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas Tornai József költő és fia, Tornai Szabolcs író vitatta meg 2018. december 12-én, a Kecske utcai Makovecz-szalonban a magyar költészetben jelenlévő transzcendencia világát.

12. joulukuuta 2018

Sára Sándor köszöntése

Sára Sándort a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas magyar operatőrt, filmrendezőt, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját 85. születésnapja alkalmából köszöntötték a Kecske utcai szalonban december 5-én.

5. joulukuuta 2018

Női vonal

Geszler Mária keramikusművész előadása

A Geszler Mária keramikusművész tollából született Női vonal című könyvet mutatta be november 28-án a háznagy, Keserü Katalin művészettörténész.

28. marraskuuta 2018
Ensimmäinen Viimeinen