Évadzáró a Makovecz-szalonban

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően kertipartival egybekötött évadzárót tartott a Makovecz-szalon. A rendezvénysorozat zárásaként Kucsera Tamás Gergely főtitkár megemlékezett közelmúltban elhunyt akadémikusainkról. Az eseményen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke is.
6. heinäkuuta 2020

Mesterek és tanítványok

Portré Sáros László György építészről

November 6-án a Mesterek és tanítványok című Sáros László György építész, fotóművész életéről és munkásságáról készült portréfilmet vetítették az Akadémiai Szalonban. Az esten a háznagyi teendőket az építészettel és műemlékvédelemmel foglalkozó televíziós szerkesztő, Osskó Judit látta el. 

6. marraskuuta 2019

A hirtelen felnőtt gyermekek…

Október 30-án Kovács István Széchenyi-díjas költő, történész, kultúrdiplomata A gyermekkor tündöklete című ötvenhatban játszódó regénye volt az egyik visszatérő motívuma az életművet áttekintő estnek, mely találóan azt a címet kapta, hogy A hirtelen felnőtt gyermekek… 
Az est háznagyi teendőit Borbély László író és Juhász Judit látta el, beszélgetőtárs Szörényi László irodalomtörténész, kritikus volt. Az est során Kovács István verseit és írásait Dóka Andrea színművész tolmácsolta. 

30. lokakuuta 2019

A zenepedagógiai díjazottak köszöntése

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata 2019. évi zenepedagógus díjazottjainak köszöntésére és az oklevelek átadására került sor október 9-én a Makovecz Imre utcai Akadémiai Szalonban. 

9. lokakuuta 2019

Kismonográfia Mezey Gáborról

Mezei Gábor Munkácsy-Mihály díjas belsőépítészről készült kismonográfiát mutatta be a Makovecz Szalonban Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke. Az MMA Kiadó gondozásában, Kernács Gabriella tollából napvilágot látó kötet ismertetőjén Dóka Andrea színművész részleteket olvasott fel a műből.

25. syyskuuta 2019

Színvallás

Hefter László üvegművésszel Dvorszky Hedvig beszélgetett

Hefter László Ferenczy Noémi díjas üvegművész-restaurátorral beszélgetett a Makovecz Szalonban szeptember 18-án Dvorszky Hedvig művészettörténész. A háznagyi teendőket Juhász Judit látta el, aki a Pannon táj szerelmesének nevezte a 76. születésnapját minap ünneplő üvegművészt.

18. syyskuuta 2019
Ensimmäinen Viimeinen