Évadnyitó kerti parti

Születésnapi köszöntésekkel gazdagított évadnyitó kertipartival vette kezdetét az őszi Makovecz-szalon legújabb rendezvénysorozata szeptember 9-én. Az esten többek között Vashegyi György, akadémiánk frissen újraválasztott elnöke, valamint Kucsera Tamás Gergely főtitkár is megjelent.
30. syyskuuta 2020

Akit kézen fogott az Úr Isten

Nyolcvanadik születésnapján a Makovecz Szalonban köszöntötték Miller Lajost a Nemzet Művésze díjjal,kitüntetett Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekest február 5-én. Az est a meglepetés-vendégként megjelenő Szegedi Csaba áriájával kezdődött, zongorán kísérte Haraszti Miklós. 

5. helmikuuta 2020

Balassa Sándor köszöntése

Balassa SándortNemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerzőt nyolcvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötték a Makovecz Szalonban január 29-én. A háznagyi teendőket Dubrovay László látta el.

29. tammikuuta 2020

Mozzanatok az erdélyi magyar művészet fölívelő korszakából

Vetített képes előadás keretében idézte fel Murádin Jenő kolozsvári művészettörténész, szerkesztő, egyetemi docens az erdélyi magyar művészet 1919 és 1944 közötti korszakát január 15-én. A háznagyi teendőket ezúttal Juhász Judit látta el.

15. tammikuuta 2020

Adventi est az óbudai regös gyerekekkel

Az Akadémiai Szalon hagyományaihoz híven december 18-án is meghívta az óbudai regös gyerekeket, akik adventi estjükkel örvendeztették meg a jelenlévő akadémikusokat és művészeket. Utóbbiak ezt követően megtekintették a Csókay András idegsebészről készült portréfilmet, amelyben a világhírű orvos hitének gyökereiről és mindennapokban megtapasztalt valóságáról mesélt. Az eseményen mások mellett részt vett prof. em. Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke is.

18. joulukuuta 2019

Összművészeti születésnap

Háromszoros születésnapot ünnepeltek december 4-én a Makovecz Szalonban megjelentek, lévén hogy Farkas Ádám szobrászművész és Jakobovits Márta keramikusművész immáron hetvenöt, Temesi Ferenc író pedig hetvenesztendős. Az esten a háznagyi teendőket Schrammel Imre keramikus iparművész látta el.

4. joulukuuta 2019
Ensimmäinen Viimeinen