Évadnyitó kerti parti

Születésnapi köszöntésekkel gazdagított évadnyitó kertipartival vette kezdetét az őszi Makovecz-szalon legújabb rendezvénysorozata szeptember 9-én. Az esten többek között Vashegyi György, akadémiánk frissen újraválasztott elnöke, valamint Kucsera Tamás Gergely főtitkár is megjelent.
30. syyskuuta 2020

Munkácsy Mihály „misztikus realizmusa"

Március 28-án a Makovecz Szalonban Olasz Ferencnek a Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájáról szóló filmjének bemutató vetítésére került sor, utána pedig Bakó Zsuzsanna, a Nemzeti Galéria Festészeti Osztályának vezetője beszélt a híres trilógiáról. A trilógia a következő festményekből áll: Krisztus Pilátus előtt (1881), Ecce Homo (1896), Golgota (1884). A festmények születésüket tekintve nem időrendben követik egymást, hiszen az utolsóként megfestett Ecce Homo a második a szenvedéstörténet rendjében, és csak utána következik a Golgota.

28. maaliskuuta 2018

Nemzeti ünnepünkön kitüntetett művészeink köszöntése

Március 21-én a Magyar Művészeti Akadémia Kecske utcai klubjában a március 13-án és 15-én kitüntetett akadémikusok köszöntésére került sor.

21. maaliskuuta 2018

A rekonstrukció művészete

A rekonstrukció művészete címmel Somogyi Győző tartott vetítettképes előadást március 14-én. 

14. maaliskuuta 2018

Film és könyv Hauser Beátáról

Hauser Beáta textil- és gobelinművész estjére került sor március 7-én a Kecske utcában. Az egybegyűltek megismerkedhettek a róla szóló monográfiával, amely az EX-BB Könyvkiadónál jelent meg magyar és angol nyelven az MMA támogatásával, és amelyet Bárd Johanna tervező-grafikus, a kötet szerkesztője mutatott be. 

7. maaliskuuta 2018

Kóka Rozália estje

Február 28-án Kóka Rozália, a Népművészet Mestere lépett föl az MMA Kecske utcai klubjában, és az 575 évvel ezelőtt Kolozsváron született Mátyás király életéről tartott előadást, valamint róla szóló meséket adott elő a maga ízes stílusában a saját
gyűjtéséből.

28. helmikuuta 2018
Ensimmäinen Viimeinen