Évadzáró a Makovecz-szalonban

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően kertipartival egybekötött évadzárót tartott a Makovecz-szalon. A rendezvénysorozat zárásaként Kucsera Tamás Gergely főtitkár megemlékezett akadémiánk idei halottjairól. Az eseményen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke is.
6. heinäkuuta 2020

A rekonstrukció művészete

A rekonstrukció művészete címmel Somogyi Győző tartott vetítettképes előadást március 14-én. 

14. maaliskuuta 2018

Film és könyv Hauser Beátáról

Hauser Beáta textil- és gobelinművész estjére került sor március 7-én a Kecske utcában. Az egybegyűltek megismerkedhettek a róla szóló monográfiával, amely az EX-BB Könyvkiadónál jelent meg magyar és angol nyelven az MMA támogatásával, és amelyet Bárd Johanna tervező-grafikus, a kötet szerkesztője mutatott be. 

7. maaliskuuta 2018

Kóka Rozália estje

Február 28-án Kóka Rozália, a Népművészet Mestere lépett föl az MMA Kecske utcai klubjában, és az 575 évvel ezelőtt Kolozsváron született Mátyás király életéről tartott előadást, valamint róla szóló meséket adott elő a maga ízes stílusában a saját
gyűjtéséből.

28. helmikuuta 2018

Borbély László novelláskötetének bemutatója-Finita la commedia

Borbély László író, hírlapíró legutóbbi novelláskötetének bemutatójára került sor február 21-én a Kecske utcában. A kötet címe Finita la commedia, és a 2017-es Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Hét Krajcár Kiadónál. Borbély László első novellái 2002-ben láttak napvilágot irodalmi folyóiratokban, Az antikvárius című elbeszélésével pedig ugyanebben az évben nemzetközi nagydíjat nyert az Európai Tárca – Visegrádi Tárca pályázaton, amelyet a Cseh Írószövetség hirdetett meg. Ezután több önálló szépirodalmi kötete jelent meg, köztük a Büntetlenek című regénye, amely az iskolai erőszakról szól. Több portrékötete is napvilágot látott, így például Dózsa László színművészről Bohóc vérben és vasban címmel vagy Koncz Gábor színművészről Kaszkadőr nélkül címmel. Az esten Borbély László szépirodalmi műveit Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára méltatta.

21. helmikuuta 2018

Benkő Imre és Haris László 75. születésnapi köszöntése

Február 14-én Benkő Imre és Haris László születésnapi köszöntésére került sor. Benkő Imre, akit „a való világ vizuális értelmezése, az ember és környezetének sajátos dokumentatív ábrázolása érdekli", 1943. február 17-én született Kispesten, számos kitüntetés, így például az érdemes művész, a kiváló művész és a Prima Primissima díj birtokosa. Haris László, aki azt vallja, hogy „az útkeresésnek nincs végállomása", 1943. február 9-én született Budapesten, és többek között a Balogh Rudolf-díj, a Demeter-díj és a Prima díj birtokosa. Mindketten az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának a tagjai.

14. helmikuuta 2018
Ensimmäinen Viimeinen