Évadnyitó az Akadémiai Szalonban

A Makovecz Imre (volt Kecske) utcai Akadémiai Szalon őszi évadnyitóján Sipos Mihály és Kardos Mária „muzsikások", valamint Dóka Andrea színművész közreműködésével Kalász Márton költő, írót 85. születésnapja, Temesi Ferenc írót pedig Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetése alkalmából köszöntötték. A háznagy Juhász Judit, az MMA szóvivője volt. A két ünnepeltet Borbély László író laudálta. 
11. syyskuuta 2019

Átadták a Patronus Arts-díjakat és a Samu Géza-díjat

Díjátadó kertiparti keretében búcsúztatta a Makovecz Szalonban akadémiánk a mögöttünk hagyott szezont július 3-án. A Patronus Arts-díj építészeknek szóló elismerését Lukács Péter, az iparművészeknek adott elismerését pedig a belsőépítész Láng Judit kapta. A Samu Géza-díjat Rajcsók Attila vehette át. A háznagyi teendőket ez alkalommal Kő Pál és Szemadám György látta el, közreműködött Szabó András előadóművész és a Borfolk zenekar.

3. heinäkuuta 2019

Tényleg vérre ment

Hetvenötödik születésnapján Gulyás Gyula rendezőt köszöntötték a Makovecz Szalonban június 26-án. Az esten levetítették a róla készült, Tényleg vérre ment című portréfilmet. A háznagyi teendőket ezúttal Borbély László író látta el.

26. kesäkuuta 2019

Stoller Antal köszöntése

Hogy gazdag múltunkból építsünk jövőt!
 
Hetvenötödik születésnapján a Makovecz Szalonban köszöntötték június 19-én Stoller Antalt, a hazai néptáncmozgalom egyik kiemelkedő személyiségét. A háznagyi teendőket ezúttal Juhász Judit látta el.

19. kesäkuuta 2019

Szemadám György köteteinek bemutatója

Szemadám György két, frissen megjelent kötetét mutatták be a Makovecz Szalonban június 5-én. A háznagyi teendőket ezúttal maga a szerző látta el, aki vendégként Kovács Zsolt zoológust hívta meg.

5. kesäkuuta 2019

Szerelmes földrajz Ács Margittal és Orosz Istvánnal

Kettős filmbemutatót tekinthetett meg a Makovecz Szalon közönsége május 22-én. A Duna Televízión évek óta nagy sikerrel futó, Szerelmes földrajz című sorozat két epizódját mutatták be. Előbb az Ács Margitról készült Szülőföldjeim címűt, utóbb pedig az Orosz Istvánról szóló Porban húzott grádicson címűt vetítették. 

22. toukokuuta 2019
Viimeinen