2019. szeptember 24. | 18.00 – Keddi kaleidoszkóp | Időutazás a restaurátorral: Szentkirályi Miklós Béla

A Művészetelméleti Tagozat 2015 őszén indította el műhelybeszélgetés-sorozatát. A sorozat célja, hogy a közönség bepillantást nyerjen a meghívott neves művészek és művészetelméleti szakemberek alkotó- és kutatómunkájába, megismerhesse szemlélet­mód­jukat, törekvéseiket, módszereiket. A beszélge­tések középpontjában általában egy-egy új alkotás, művészi feladat, illetve kutatási eredmény áll. A sorozatra ellátogatók elmélyült, mégis oldott hangulatú beszélgetések tanúi lehetnek, melyeket kép- és filmvetítés, illetve élő színpadi produkciók tesznek teljessé. A programok végén a közönség tagjai is feltehetnek kérdéseket.
A sorozat őszindító alkalmán Szentkirályi Miklós Béla akadémikussal Lengyel László művészettörténész beszélget. A restaurátorművész bemutatja szakmájának szépségeit és nehézségeit, miközben sok érdekességet tudhatunk meg munkáiról, a gótikus szárnyasoltároktól Eszterházán – és a kastéyrestaurálási program egyéb helyszínein – át egészen a Munkácsy-trilógiáig.

A belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A programra regisztrálni a marothy.csaba@mma.hu címen lehet.
 
Helyszín: a Magyar Művészeti Akadémia Irodaháza, Budapest VI., Andrássy út 101., Rendezvényterem (Bejárat a Bajza utca felől)
// ]]>