Zsigmond Vilmos: Vilmos világa, Kálvária domb, Tata, Magyarország 1955 © A kép a Sparks Kft. tulajdona.

Zsigmond Vilmos-emléknap

A Magyar Művészeti Akadémia az év elején elhunyt néhai tagja, Zsigmond Vilmos világhírű operatőr emléke előtt tiszteleg. A február 25-ei emléknapon a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadóban kiállítás lesz látható Zsigmond Vilmos fotográfiai műveiből. Mintegy ötven fotó tekinti át a művész teljes életútját, és láthatók lesznek Zsigmond Vilmos filmes díjai – köztük az Oscar- és BAFTA-díj – is. De. 10 és du. 16 között ingyenes filmvetítések lesznek a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon.
February 24, 2016

Liszt Ferenc: Szent Erzsébet legendája

Az ősbemutató rekonstruált előadása a Pesti Vigadóban

Liszt Ferenc 150 évvel ezelőtt mutatta be hat képbe komponált, háromórás oratóriumát a Vigadóban, melyet saját maga vezényelt. Az Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére írt mű szövegkönyvét – Otto Roquette librettóját – Ábrányi Kornél fordította magyarra. Később a német változat vált ismertté, de ez volt a mű ősbemutatója.

August 4, 2015

Jótékonysági nap Kárpátaljáért a Pesti Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia 2015. június 7-én, vasárnap, egész napos, kulturális programmal egybekötött jótékonysági adománygyűjtést szervez a Pesti Vigadóban a kárpátaljai magyarság megsegítésére. A programok ingyenesek: adományával a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai művészeti iskolákban tanuló diákokon és családjaikon segíthet.

June 1, 2015

Konferencia az erdélyi irodalomról

Az MMA Irodalmi Tagozata és a Magyar Írószövetség karöltve a kolozsvári Helikon és a csíkszeredai Székelyföld szerkesztőivel tanácskozást tartott a rendszerváltás előtti és utáni erdélyi irodalomról a Vigadó Makovecz termében május 21-én.

May 27, 2014

Gitárzenekari hangverseny a Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata 2014. április 27-én gitárzenekari hangversenyt tartott a Vigadó Makovecz termében. A műsorban Kocsár Miklós, Farkas Ferenc, Balassa Sándor és Szokolay Sándor művei csendültek fel.

May 5, 2014

Letűnt paraszti lét és irodalom

A Magyar Művészeti Akadémia és az Írott Szó Alapítvány közös konferenciát tartott Falumitológiák, faluvalóságok félszáz év magyar irodalmában címmel 2014. március 24-én a Vigadóban.

March 26, 2014
آخرين