Dubrovay László zongoraművei Balázs János előadásában

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját ebben az évben Dubrovay László kapta. Ezt a díjat konkrét alkotásért, egy-egy friss, kiemelkedő művészi teljesítményért lehet elnyerni. Dubrovay az elmúlt időszakban komponált, Sonata di felicitá (Boldogság szonáta) c. zongoraműve az ősszel CD-n is megjelent. A lemezbemutató december 14-én lesz a Pesti Vigadó dísztermében. Juhász Előd lesz a műsorvezető, aki a zeneszerzővel és Balázs János zongoraművésszel is beszélget az esten. A pandémia helyzet miatt a koncertet a nézők kivételesen nem a helyszínen, hanem a képernyők előtt követhetik, digitális közvetítés formájában. Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a lemezről és a hangversenyről beszélt.
December 4, 2020
Itt a Kaposfest

Itt a Kaposfest

Jövő héten, augusztus 1319. között tartják az idei Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A több mint 15 000 látogatót vonzó Kaposfest a világszínvonalú komolyzenei koncertek mellett rengeteg más, izgalmas programmal is várja a közönséget: lesz jazz, pop, blues és sanzon is, valamint kiállítások, gasztronómiai események teszik színesebbé a Somogy megye szívébe látogatók élményeit.

August 7, 2013

A Muzsikás Együttes jubileumi koncertje

A Muzsikás Együttes a 2013-as Sziget Fesztivál nulladik napján (augusztus 6.) nagyszabású jubileumi koncerten ünnepelte negyvenedik születésnapját. A zenekar vendége volt Jandó Jenő, Petrás Mária, az Amadinda Együttes, továbbá olyan világsztárok, mint a Londonban élő hegedűművész, Alexander Balanescu és az amerikai Woven Hand rockegyüttes.

August 7, 2013

A jövő mesterei

„A Zuglói Filharmónia nyilvánvalóan Magyarország legjobb utánpótlás-zenekara. Őket hallgatva alig gondolnánk, hogy fiatalkorúak játszanak" – írja a Záborszky Kálmán vezette zenekar berlini koncertje kapcsán a Der Tagesspiegel német napilap hírportálja. A karmestert a külföldi koncerten szerzett élményekről kérdeztük.

August 2, 2013

Elhunyt Halmos Béla

67 éves korában, július 18-án váratlanul elhunyt Halmos Béla Széchenyi-díjas népzenész, népzenekutató, előadóművész, a táncházmozgalom egyik elindítója. 2013. augusztus 9-én, pénteken 14.15-kor a Farkasréti temetőben, a Makovecz-ravatalozóból kísérik utolsó útjára. 

July 19, 2013

Bogányi Gergely Dubrovnikban koncertezik

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja először ad koncertet Dubrovnikban. A 64. Nyári Játékok keretében július 21-én lép fel az óvárosi Rektor-palotában. Amint a művész elmondta, nagy várakozással készül a hangversenyre, mert még nem szerepelt a fesztiválon, sőt a legendás szépségű tengerparti városban sem járt még soha. 

July 19, 2013
اولين آخرين