Dubrovay László zongoraművei Balázs János előadásában

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját ebben az évben Dubrovay László kapta. Ezt a díjat konkrét alkotásért, egy-egy friss, kiemelkedő művészi teljesítményért lehet elnyerni. Dubrovay az elmúlt időszakban komponált, Sonata di felicitá (Boldogság szonáta) c. zongoraműve az ősszel CD-n is megjelent. A lemezbemutató december 14-én lesz a Pesti Vigadó dísztermében. Juhász Előd lesz a műsorvezető, aki a zeneszerzővel és Balázs János zongoraművésszel is beszélget az esten. A pandémia helyzet miatt a koncertet a nézők kivételesen nem a helyszínen, hanem a képernyők előtt követhetik, digitális közvetítés formájában. Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a lemezről és a hangversenyről beszélt.
December 4, 2020

Egressy Béni-emlékest a Magyar Írószövetségben

Egressy Béni születésének 200. évfordulója alkalmából rendezték meg az „Árad a fény…" című estet a Magyar Írószövetség Klubtermében. Egressy Béni a Szózat zeneszerzője, Erkel Ferenc operáinak szövegírója 1814. április 21-én született Sajókazincon. 

April 23, 2014

Kortárs kisoperákat mutat be az Operettszínház

Dubrovay László és Vidovszky László Kossuth-díjas zeneszerzők egy-egy kisoperáját mutatja be április 17-én a Budapesti Operettszínház. Dubrovay László Váltságdíj című műve ősbemutató, Vidovszky László Nárcisz és Echo című alkotását pedig igen ritkán játsszák. 

April 14, 2014

Négy nemzedék Durkót zenél

Ősbemutató koncerttel emlékeznek Durkó Zsolt 80. születésnapjára. A győri zsinagógában ma este 6 órakor kezdődő, országosan egyedülálló hangversenyen négy nemzedék játssza együtt a Kossuth-díjas szerző A gömb története című zongoraciklusát.

April 3, 2014

Több mint 130 fiatal operaénekes jelentkezett az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre

Harminc nemzet több mint 130 fiatal operaénekese jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneakadémia első saját szervezésű nagyszabású nemzetközi versenyére, az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyre – adta hírül a Zeneakadémia közleménye. A Magyar Művészeti Akadémia az énekverseny egyik különdíjának adományozását támogatja.

April 2, 2014

Szabó Marcell győzött a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen

Szabó Marcell, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktoranduszhallgatója nyerte meg március 29-én, szombaton a 6. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt Szegeden. Az első díjhoz a Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott 500 ezer forint párosul. A közel egy évtizede életre hívott versenyt hagyományosan kétévente, Bartók Béla március 25-i születésnapjához kapcsolódóan rendezik meg.

March 31, 2014
اولين آخرين