Dubrovay László zongoraművei Balázs János előadásában

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját ebben az évben Dubrovay László kapta. Ezt a díjat konkrét alkotásért, egy-egy friss, kiemelkedő művészi teljesítményért lehet elnyerni. Dubrovay az elmúlt időszakban komponált, Sonata di felicitá (Boldogság szonáta) c. zongoraműve az ősszel CD-n is megjelent. A lemezbemutató december 14-én lesz a Pesti Vigadó dísztermében. Juhász Előd lesz a műsorvezető, aki a zeneszerzővel és Balázs János zongoraművésszel is beszélget az esten. A pandémia helyzet miatt a koncertet a nézők kivételesen nem a helyszínen, hanem a képernyők előtt követhetik, digitális közvetítés formájában. Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a lemezről és a hangversenyről beszélt.
December 4, 2020

Befejeződött a Sass Sylvia-mesterkurzus

Vörös Szilvia és Peidl Katalin a díjazottak

A Magyar Művészeti Akadémia szervezésében 2014. április 23. és 25. között a világhírű szopránnal, Sass Sylviával találkozhattak azon énekművészek, akik egy mesterkurzus keretein belül kívánták elmélyíteni énekművészi tudásukat. 

April 28, 2014

Szőnyi Erzsébet születésnapi szerzői estje

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozatának szervezésében, május 18-án tartották a Kossuth-díjas zeneszerző, Szőnyi Erzsébet 90. születésnapja alkalmából rendezett szerzői estjét.

April 28, 2014

Kitüntették Zádori Máriát

Nagykanizsán hagyományosan a Város Napján adják át az önkormányzat által alapított kitüntetéseket. Az idei ünnepi közgyűlést, melynek egyetlen „napirendi pontja" az elismerések átadása volt, 2014. április 25-én, pénteken délelőtt tartották a Medgyaszay házban. 

April 26, 2014

Hangverseny Szőnyi Erzsébet tiszteletére

A Zeneakadémia április 24-én ünnepi hangversennyel köszöntötte a kilencvenedik születésnapját ünneplő Szőnyi Erzsébetet, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagját. A Kossuth-díjas zenepedagógus, zeneszerző és karnagy Kodály Zoltán tanítványaként, életművét a Kodály módszer folytatása szellemében építette fel. 

April 25, 2014

Huszár Lajos másodszor érdemelte ki az Artisjus-díjat

Az év komolyzenei műve lett az Álom-monológok

Az év komolyzenei művének járó Artisjus-díjat Huszár Lajosnak ítélték Álom-monológok op. 37. című alkotásáért. A szegedi származású művész 2007-ben már részesült az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület elismerésében. 

April 25, 2014
اولين آخرين