Dubrovay László zongoraművei Balázs János előadásában

A Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját ebben az évben Dubrovay László kapta. Ezt a díjat konkrét alkotásért, egy-egy friss, kiemelkedő művészi teljesítményért lehet elnyerni. Dubrovay az elmúlt időszakban komponált, Sonata di felicitá (Boldogság szonáta) c. zongoraműve az ősszel CD-n is megjelent. A lemezbemutató december 14-én lesz a Pesti Vigadó dísztermében. Juhász Előd lesz a műsorvezető, aki a zeneszerzővel és Balázs János zongoraművésszel is beszélget az esten. A pandémia helyzet miatt a koncertet a nézők kivételesen nem a helyszínen, hanem a képernyők előtt követhetik, digitális közvetítés formájában. Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a lemezről és a hangversenyről beszélt.
December 4, 2020

Szabadság OperaGála

Nemzetközi konferenciával és nagyszabású operagálával emlékezik meg a Magyar Állami Operaház a vasfüggöny 25 évvel ezelőtti lebontásáról szeptember 5-én és szeptember 6-án. Az Erkel Színházban megrendezendő konferencián Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának vezetője köszönti a résztvevőket.

September 5, 2014

Húsz koncert szerepel a 10. Cantemus Fesztivál programján Nyíregyházán

Tíz ország tizennyolc énekkarát láthatja a közönség az augusztus 15-én kezdődő 10. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzus keretében megrendezett koncerteken Nyíregyházán.

August 11, 2014

Kaposfest 2014

Augusztus 13. és 19. között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A fellépők olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is.

August 6, 2014

Japánban turnézik a Pro Musica Leánykar

Hetek óta vendégeskedik Japánban a Kossuth-díjas Szabó Dénes karnagy vezette Pro Musica Leánykar. A következő, július 24-ei koncertjük Kanagawában lesz, amiről hangfelvétel is készül.

July 8, 2014

Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének Konferenciája és Fesztiválja

A Koncert-fúvószenekarok Világszövetségének (WASBE) konferenciáját és fesztiválját rendezik meg 2014. július 6-14. között Debrecenben. Az esemény hivatalos megnyitójára 2014. július 6-án, vasárnap 20.00 órakor kerül sor a Kölcsey Központ nagytermében a Magyar Honvédség Központi Zenekara és Tánckara közreműködésével. A rendezvény egyik támogatója az MMA.

July 4, 2014
اولين آخرين