A hang belső élete

Dubrovay László zeneszerző Gyurkovics Tiborról, az utolsó akkordról és az ördögi kacajról
 
A Faust, az elkárhozott című táncdráma a Pécsi Balett művészeinek szenvedélyes előadásában elevenedik meg február 28-án és 29-én a Pécsi Nemzeti Színházban. „Itthon akartam valami újat és eredetit létrehozni" – mondja Dubrovay László a produkció Kossuth-díjas zeneszerzője, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja.
February 26, 2024

Ismét lehet pályázni az MMA hároméves ösztöndíjára

Hetedik alkalommal lehet jelentkezni a programba

Április 2-ig lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíj­programjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI). 

February 28, 2024

Látható hangzás

Bemutatták Gyenes Zsolt legújabb kötetét Pécsett
 
Multimediális művészeti est keretében mutatták be Gyenes Zsolt Látható hangzás – Vizuális zene a magyar kortárs művészetben című kötetét február 20-án Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában. A kiadványt elsőként Kaposváron, a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézetében ismertették meg a közönséggel. A könyv megjelenését és a rendezvényt támogatta a Magyar Művészeti Akadémia.

February 26, 2024

Ad libitum – kortársak tetszés szerint

A Pesti Vigadóban koncertezett Balog József zongoraművész

A Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti Tagozata rendezésében Balog József Liszt Ferenc-díjas zongoraművész kortárs zenei estet adott „Ad libitum" címmel 2024. február 19-én este a Pesti Vigadóban. Az MMA akadémikusai közül Tóth Péter, Olsvay Endre, Dubrovay László rendes tagok, valamint Kocsár Miklós és Szokolay Sándor néhai tagok művei hangzottak el, az est műsorvezetője Seres Gerda volt.

February 20, 2024

A Hősök terén Vásáry Tamással

Emlékek a kilencvenen túl

 A Nap Kiadó február 8-án a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében bemutatta A kilencvenen túl… Hommage à Vásáry Tamás című könyvet. Az eseményen barátok, tisztelők, muzsikustársak köszöntötték a nemzet művészét, és felelevenítették közös történeteiket. Az est háziasszonya Sebestyén Ilona volt.

February 12, 2024

Átlényegülés

Perényi Miklóssal gyerekkori Bartók-tapasztalatáról, belső és külső hallásról, valamint a komponista küzdelmeiről is beszélgettünk

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett kétszeres Kossuth- és Prima Primissima-díjas Perényi Miklós az Anima Musicae Kamarazenekarral Haydn D-dúr csellóversenyét játssza február 8-án a Zeneakadémián. Az aktív zenélés és a zeneszerzés egyensúlyban van az életében, előadóművészetében a személyesség a tisztelettel párosul.

February 6, 2024
آخرين