Vashegyi György és Fekete György MTI Fotó: Balogh Zoltán

„Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen elnökünk volt"

Ritkán adatik meg egy kultúrpolitikus életében, hogy két, meghatározó kulturális intézmény létrejötte is az ő nevéhez kötődjön. Fekete Györgynek ez megadatott: ő volt az egyik alapítója, majd első elnöke a Nemzeti Kulturális Alapnak, majd csaknem két évtizeddel később a Magyar Művészeti Akadémia köztestületté válásánál bábáskodott, és annak volt két cikluson át az elnöke. Elsőként az ez utóbbi poszton őt 2017-ben váltó Vashegyi Györgyöt kérdeztük. (Bálint Ágnes interjúja)
April 19, 2020

A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságán (Andrássy úti irodaház) 2020. március 12-től a személyes ügyfélfogadás előre egyeztett időpontban lehetséges. Az ügyintézés az ismert telefonos, valamint e-mailes elérhetőségeken zavartalan. Elérhetőségek: https://www.mma.hu/hu/titkarsag_cimek
 
Tájékoztatjuk továbbá a programjaink iránt érdeklődőket, hogy a korábban meghirdetett márciusi, áprilisi és májusi rendezvények elhalasztásáról döntött az Akadémia, ezek később meghatározandó időpontban lesznek pótolva. Intézményeink nyitvatartásáról, elérhetőségéről azok honlapjain érhető el naprakész információ.

Pályázatok


MMA-20-P kódú pályázat művészeti programokra — eredménylista

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

„SZENTENDRE – KULTÚRPART 2019" kulturális és szabadidőközpont a Duna-korzón


Közérdekű adatok

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Az Országgyűlés Kulturális Bizottsága elfogadta a Magyar Művészeti Akadémia első beszámolóját

A Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottsága december 1-jén hallgatta meg Fekete Györgyöt, az MMA elnökét a Magyar Művészeti Akadémiának az Országgyűlés számára készített beszámolója tárgyában.

December 1, 2014

Nagydíjat nyert A kultúra napszámosa című film Lakiteleken

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület XIV. alkalommal hirdette meg a Közösségi Filmszemléjét, idén Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró tiszteletére. A zsűri nagydíját és a Duna TV különdíját Zajti Gábor A kultúra napszámosa című dokumentumfilmje kapta, amelyben pályatársak, barátok és egykori munkatársak emlékeznek vissza Kováts Flóriánra a Magyar Művészeti Akadémia örökös tiszteleti főtitkárára. 

November 24, 2014

Elnöki megerősítés

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke határozatában megerősítette Fekete Györgyöt, a Magyar Művészeti Akadémia elnöki tisztségében. Fekete Györgyöt az MMA közgyűlése 2014. október 15-én választotta újra a köztestület elnökévé, mandátuma három évre szól.

November 21, 2014

Szent Erzsébet legendája újra a Vigadóban

Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája című oratóriumának ősbemutatóját 1865. augusztus 15-én tartották a Pesti Vigadóban a mester vezényletével. Az esemény méltó megünneplésére készülve egyeztető találkozóra hívta a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében dr. Kucsera Tamás főtitkár és Marton Éva, az MMA elnökségi tagja a Magyar Állami Operaház főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert.

November 7, 2014
اولين آخرين
// ]]>