Vashegyi György és Fekete György MTI Fotó: Balogh Zoltán

„Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen elnökünk volt"

Ritkán adatik meg egy kultúrpolitikus életében, hogy két, meghatározó kulturális intézmény létrejötte is az ő nevéhez kötődjön. Fekete Györgynek ez megadatott: ő volt az egyik alapítója, majd első elnöke a Nemzeti Kulturális Alapnak, majd csaknem két évtizeddel később a Magyar Művészeti Akadémia köztestületté válásánál bábáskodott, és annak volt két cikluson át az elnöke. Elsőként az ez utóbbi poszton őt 2017-ben váltó Vashegyi Györgyöt kérdeztük. (Bálint Ágnes interjúja)
April 19, 2020

A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságán (Andrássy úti irodaház) 2020. március 12-től a személyes ügyfélfogadás előre egyeztett időpontban lehetséges. Az ügyintézés az ismert telefonos, valamint e-mailes elérhetőségeken zavartalan. Elérhetőségek: https://www.mma.hu/hu/titkarsag_cimek
 
Tájékoztatjuk továbbá a programjaink iránt érdeklődőket, hogy a korábban meghirdetett márciusi, áprilisi és májusi rendezvények elhalasztásáról döntött az Akadémia, ezek később meghatározandó időpontban lesznek pótolva. Intézményeink nyitvatartásáról, elérhetőségéről azok honlapjain érhető el naprakész információ.

Pályázatok


MMA-20-P kódú pályázat művészeti programokra — eredménylista

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

„SZENTENDRE – KULTÚRPART 2019" kulturális és szabadidőközpont a Duna-korzón


Közérdekű adatok

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Búcsú Lászlóffy Csabától

Családtagjai, barátai, ismerős és ismeretlen tisztelői vettek búcsút április 17-én délután Lászlóffy Csabától a Házsongárdi temetőben.

April 17, 2015

Eltemették Erdélyi Zsuzsanna néprajztudóst, a Nemzet Művészét

„Annyim van, amennyit adtam"

Végső búcsút vettek a 94 éves korában elhunyt dr. Erdélyi Zsuzsanna művészeti írótól, néprajztudóstól, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjától, a Nemzet Művészétől március 12-én a Farkasréti temetőben. Az elhunyt lelki üdvéért előző este szentmisét mondtak a budapest-belvárosi Egyetemi Kisboldogasszony templomban.

March 12, 2015

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A Magyar Művészeti Akadémia kiemelten fontosnak tartja a szellemi tulajdon, ezen belül a szerzői jogok és a szerzői jogosultak védelmében érintett szervezetekkel való együttműködést. Ennek érdekében professor emeritus Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke és dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke 2015. március 11-én együttműködési megállapodást írt alá a Pesti Vigadóban. 

March 11, 2015

Együttműködési megállapodást kötött az MMA és az MTVA

A korábban megkezdett tárgyalások eredményeképpen együttműködési megállapodást írt alá 2015. március 5-én, 10 órakor prof. em. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke és dr. Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Pesti Vigadóban. Az aláírási ceremónián részt vett dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára és Bognár Tibor, az MTVA kabinetvezetője is. 

March 5, 2015
اولين آخرين
// ]]>