A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

A Magyar Művészeti Akadémia napja a X. Magyar Táncfesztiválon

2014. június 16. és 22. között zajlik a Táncfesztivál Győrben, ahol a magyar táncművészet jeles képviselői találkoznak és mutatják meg tudásukat a közönségnek. Június 20-án (pénteken) a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti és Népművészeti Tagozatának találkozójára kerül sor a rendezvény egyik kísérőprogramjaként.

June 19, 2014

A Magyar Művészeti Akadémia új felügyelő testületének megalakulásáról

A Magyar Művészeti Akadémia ötfős felügyelő testülete 2014. június 10-én megtartotta alakuló ülését. A június 1-jével induló ötéves mandátummal bíró tagok közül hármat – Haris László, Sára Ernő, Kampis Miklós akadémikusokat – a művészeti köztestület közgyűlése választott, egy főt – Erdélyi Rudolf Zalán minisztériumi főosztályvezetőt – az Országgyűlés Kulturális Bizottsága, valamint további egy tagot a kormány – Halász János országgyűlési képviselő személyében – delegált. 

June 13, 2014

Ülésezett az Árpád-ház Program operatív testülete

2014. június 3-án ülést tartott Székesfehérváron az Árpád-ház Program megvalósítását irányító operatív testület, melynek tagja az MMA főtitkára, Kucsera Tamás Gergely is. A testület feladata a székesfehérvári királyi koronázó és temetkezési templom romterületéhez kapcsolódó látogatóközpont megvalósítása.
 

June 3, 2014

A Magyar Művészeti Akadémia közgyűlése

A 2011. évi CIX. törvény 15. § szerint a Magyar Művészeti Akadémia évente legalább két alkalommal közgyűlést tart, melyet az MMA elnöke hív össze. 2014. május 30-án megtartotta idei első rendes közgyűlését az MMA.

May 30, 2014
اولين آخرين
// ]]>