A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

„Ybl Miklós Emlékház"

Nyílt, építészeti tematikájú pályázat
 
2014 az Ybl-bicentenárium éve. Az emlékév felvállalt feladata, hogy a közfigyelmet a kortárs építészetre és építészekre irányítsa. A Magyar Művészeti Akadémia ennek szellemében rendezte meg az I. Építészeti Nemzeti Szalont, és ehhez kapcsolódik az MMA Építőművészeti Tagozatának idei „Ybl Miklós Emlékház" megnevezésű építészeti pályázata is.

November 3, 2014
MMA pályázati információs napok

MMA pályázati információs napok

A Magyar Művészeti Akadémia Titkársága tájékoztató napokat szervez a 2014. évi támogatások szakmai és pénzügyi elszámolásainak elkészítéséről.

October 22, 2014

A Magyar Művészeti Akadémia tisztújító közgyűlése

2014. október 15., Pesti Vigadó 

Október 15-én tartotta meg tisztújító közgyűlését a Magyar Művészeti Akadémia. Elnökké a következő három évre ismét Fekete György belsőépítészt, az MMA eddigi elnökét választották meg. Az alelnöki tisztséget Dévényi Sándor építész és Jankovics Marcell filmrendező tölti be. Elnökségi tagok: Dubrovay László zeneszerző, Marton Éva operaénekes, Szemadám György festőművész, Tamás Menyhért író, költő.

October 15, 2014

Az ember tragédiája Varsóban

A Madách-emlékév keretein belül új fordításban jelenik meg Lengyelországban Az ember tragédiája, melynek alapján rendhagyó színművet is bemutatnak Varsóban. Az előadást, melyhez Jankovics Marcell filmjének részleteit is felhasználták, a helyszínen Kucsera Tamás Gergely, az Akadémia főtitkára is megtekinti.

October 2, 2014
اولين آخرين
// ]]>