A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

Nagydíjat nyert A kultúra napszámosa című film Lakiteleken

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület XIV. alkalommal hirdette meg a Közösségi Filmszemléjét, idén Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró tiszteletére. A zsűri nagydíját és a Duna TV különdíját Zajti Gábor A kultúra napszámosa című dokumentumfilmje kapta, amelyben pályatársak, barátok és egykori munkatársak emlékeznek vissza Kováts Flóriánra a Magyar Művészeti Akadémia örökös tiszteleti főtitkárára. 

November 24, 2014

Elnöki megerősítés

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke határozatában megerősítette Fekete Györgyöt, a Magyar Művészeti Akadémia elnöki tisztségében. Fekete Györgyöt az MMA közgyűlése 2014. október 15-én választotta újra a köztestület elnökévé, mandátuma három évre szól.

November 21, 2014

Szent Erzsébet legendája újra a Vigadóban

Liszt Ferenc Szent Erzsébet legendája című oratóriumának ősbemutatóját 1865. augusztus 15-én tartották a Pesti Vigadóban a mester vezényletével. Az esemény méltó megünneplésére készülve egyeztető találkozóra hívta a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében dr. Kucsera Tamás főtitkár és Marton Éva, az MMA elnökségi tagja a Magyar Állami Operaház főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert.

November 7, 2014

Nemzet Művésze díj

A Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére – 2013-ban – az Országgyűlés a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőinek személyes megbecsülése, méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította a Nemzet Művésze díjat, amelyet idén, 2014 júliusában ítélt oda első alkalommal a Nemzet Művésze díj Bizottság. Bővebb információt a díjazottakról itt találhatnak.

November 7, 2014
اولين آخرين
// ]]>