A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

Elhunyt Lantos Ferenc

Elhunyt Lantos Ferenc, Kossuth-díjas képzőművész, a Magyar Köztársaság kiváló művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. A 85 éves Lantos Ferenc képzőművészt, művészetpedagógust 2014. december 20-án balatonberényi otthonában érte a halál.

January 5, 2015
Művészetelméleti–szellemi műhely és ösztöndíjprogram indult

Művészetelméleti–szellemi műhely és ösztöndíjprogram indult

A Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutató Központjának együttműködésében művészetelméleti–szellemi műhely kezdi meg működését. 

December 12, 2014

Kínai delegáció a Vigadóban

Kínai művészeket látott vendégül Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a Vigadóban. A találkozón egy Magyarországon megvalósuló kínai filmfesztivál tervei is fölmerültek.

December 8, 2014

Az Országgyűlés Kulturális Bizottsága elfogadta a Magyar Művészeti Akadémia első beszámolóját

A Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottsága december 1-jén hallgatta meg Fekete Györgyöt, az MMA elnökét a Magyar Művészeti Akadémiának az Országgyűlés számára készített beszámolója tárgyában.

December 1, 2014
اولين آخرين
// ]]>