Új tagokat választott és tagozati díjakat adott át a köztestület

Megtartotta évi második rendes közgyűlését a Magyar Művészeti Akadémia a Pesti Vigadóban. A 2019. december 3-ai közgyűlésen 16 rendes taggal (korábbi levelező tagokból) és 17 új levelező taggal bővült az MMA tagsága. Legutóbb 2017-ben választott új tagokat a köztestület. "Meggyőződésem, hogy kiváló névsor kerül a közgyűlés elé" hangsúlyozta a tagválasztás előtt Vashegyi György, az MMA elnöke. A közgyűlésen átadták az akadémiai tagozatok saját díjait, amelyekből évente kettő-kettőt adományoz­hat­nak.
A tárgyalt napirendi pontok itt olvashatók.
December 4, 2019

Együttműködési megállapodást kötött az MMA és az MTVA

A korábban megkezdett tárgyalások eredményeképpen együttműködési megállapodást írt alá 2015. március 5-én, 10 órakor prof. em. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke és dr. Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Pesti Vigadóban. Az aláírási ceremónián részt vett dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára és Bognár Tibor, az MTVA kabinetvezetője is. 

March 5, 2015

Kucsera Tamás Gergely előadása Pozsonyban

Kucsera Tamás Gergely főtitkár a Pozsonyi Casino meghívásának eleget téve előadást tartott a Pesti Vigadó történetéről február 24-én.

February 26, 2015

Elhunyt Kusztos Endre erdélyi festő, grafikus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja

Élete kilencvenedik évében, 2015. február 14-én tragikus balesetben elhunyt az erdélyi Szovátán élő Kusztos Endre festő- és grafikusművész.

February 16, 2015

Az Ybl Miklós Emlékház 2014 pályázat eredményhirdetése

Február 5-én tartották a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „Ybl Miklós Emlékház 2014" című építészeti pályázatának eredményhirdetését Székesfehérvár Polgármesteri Hivatalának épületében.

February 6, 2015
اولين آخرين
// ]]>