Vashegyi György és Fekete György MTI Fotó: Balogh Zoltán

„Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen elnökünk volt"

Ritkán adatik meg egy kultúrpolitikus életében, hogy két, meghatározó kulturális intézmény létrejötte is az ő nevéhez kötődjön. Fekete Györgynek ez megadatott: ő volt az egyik alapítója, majd első elnöke a Nemzeti Kulturális Alapnak, majd csaknem két évtizeddel később a Magyar Művészeti Akadémia köztestületté válásánál bábáskodott, és annak volt két cikluson át az elnöke. Elsőként az ez utóbbi poszton őt 2017-ben váltó Vashegyi Györgyöt kérdeztük. (Bálint Ágnes interjúja)
April 19, 2020

A Magyar Művészeti Akadémia Titkárságán (Andrássy úti irodaház) 2020. március 12-től a személyes ügyfélfogadás előre egyeztett időpontban lehetséges. Az ügyintézés az ismert telefonos, valamint e-mailes elérhetőségeken zavartalan. Elérhetőségek: https://www.mma.hu/hu/titkarsag_cimek
 
Tájékoztatjuk továbbá a programjaink iránt érdeklődőket, hogy a korábban meghirdetett márciusi, áprilisi és májusi rendezvények elhalasztásáról döntött az Akadémia, ezek később meghatározandó időpontban lesznek pótolva. Intézményeink nyitvatartásáról, elérhetőségéről azok honlapjain érhető el naprakész információ.

Pályázatok


MMA-20-P kódú pályázat művészeti programokra — eredménylista

A linkre kattintva elérhető a pályázati rendszer: tamogatas.mma.hu

„SZENTENDRE – KULTÚRPART 2019" kulturális és szabadidőközpont a Duna-korzón


Közérdekű adatok

Magyar Művészet folyóirat

Hírlevél

Kortárs művészet Pekingben

Katona Szabó Erzsébet textilművész, Barabás Márton festőművész és Sturcz János művészettörténész 2015. november 9-én a Pekingi Magyar Kulturális Intézet meghívására Pekingbe utazott. November 14-én a PMKI-ban nyílik meg Katona Szabó Erzsébet textilművész kiállítása, amelyet szakmai konferencia követ majd.

November 11, 2015

Elhunyt Kobzos Kiss Tamás

Hosszan tartó betegsége után elhunyt Kobzos Kiss Tamás énekes és hangszeres előadóművész, zenetanár, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Népművészeti Tagozatának tagozatvezetője.


Temetése 2015. november 27-én, pénteken 14 órakor lesz a református egyház szertartása szerint a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában.

November 9, 2015

Nemzet Művésze díjátadó a Vigadóban

Balog Zoltán miniszter és prof. em. Fekete György átadták a Nemzet Művésze díjakat. A Nemzet Művésze díj Bizottság a törvényi előírásoknak megfelelően 2015-ben három művésznek ítélte meg a Nemzet Művésze díjat: Ferencz István építész, belsőépítész – Iparművészet díjkategóriában; Foltin Jolán koreográfus – Népművészet díjkategóriában; Szervátiusz Tibor szobrászművész – Képzőművészet díjkategóriában érdemelte ki az elismerést. A díjátadó ünnepséget és díszvacsorát november 5-én este tartották a Pesti Vigadó Dísztermében.

November 5, 2015

Közgyűlést tartott a Magyar Művészeti Akadémia

A Magyar Művészeti Akadémia megtartotta idei második rendes közgyűlését november 5-én, a köztestület születésnapján, a Pesti Vigadó Dísztermében.

November 5, 2015
اولين آخرين
// ]]>