A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

Eltemették Erdélyi Zsuzsanna néprajztudóst, a Nemzet Művészét

„Annyim van, amennyit adtam"

Végső búcsút vettek a 94 éves korában elhunyt dr. Erdélyi Zsuzsanna művészeti írótól, néprajztudóstól, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjától, a Nemzet Művészétől március 12-én a Farkasréti temetőben. Az elhunyt lelki üdvéért előző este szentmisét mondtak a budapest-belvárosi Egyetemi Kisboldogasszony templomban.

March 12, 2015

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A Magyar Művészeti Akadémia kiemelten fontosnak tartja a szellemi tulajdon, ezen belül a szerzői jogok és a szerzői jogosultak védelmében érintett szervezetekkel való együttműködést. Ennek érdekében professor emeritus Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke és dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke 2015. március 11-én együttműködési megállapodást írt alá a Pesti Vigadóban. 

March 11, 2015

Együttműködési megállapodást kötött az MMA és az MTVA

A korábban megkezdett tárgyalások eredményeképpen együttműködési megállapodást írt alá 2015. március 5-én, 10 órakor prof. em. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke és dr. Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Pesti Vigadóban. Az aláírási ceremónián részt vett dr. Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára és Bognár Tibor, az MTVA kabinetvezetője is. 

March 5, 2015

Kucsera Tamás Gergely előadása Pozsonyban

Kucsera Tamás Gergely főtitkár a Pozsonyi Casino meghívásának eleget téve előadást tartott a Pesti Vigadó történetéről február 24-én.

February 26, 2015
اولين آخرين
// ]]>