A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

Jótékonysági nap Kárpátaljáért a Pesti Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia 2015. június 7-én, vasárnap, egész napos, kulturális programmal egybekötött jótékonysági adománygyűjtést szervez a Pesti Vigadóban a kárpátaljai magyarság megsegítésére. A programok ingyenesek: adományával a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai művészeti iskolákban tanuló diákokon és családjaikon segíthet.

June 1, 2015

A Magyar Művészeti Akadémia közgyűlése

2015. május 28.

A 2011. évi CIX. törvény 15. § szerint a Magyar Művészeti Akadémia évente legalább két alkalommal közgyűlést tart, melyet az MMA elnöke hív össze. A köztestület 2015. május 28-án megtartotta ezévi első rendes közgyűlését, amelynek főbb napirendi pontjai között szerepelt az MMA köztestületi díjainak átadása, illetve a levelező és a rendes tagok megválasztása, valamint a tiszteletbeli tag címek adományozása.

May 28, 2015
A Magyar Művészeti Akadémia közgyűlése

A Magyar Művészeti Akadémia közgyűlése

A Magyar Művészeti Akadémiáról (továbbiakban: MMA) szóló 2011. évi CIX. törvény (továbbiakban: MMA tv.) 15. § szerint az MMA évente legalább két alkalommal közgyűlést tart, melyet az MMA elnöke hív össze. 

May 13, 2015

Szakmai egyeztetés a nemzeti táncprogramról

A nemzeti táncprogramról tárgyalt prof. em. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke május 4-én Mihályi Gáborral, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnökével, valamint Kiss Jánossal, a Győri Balett igazgatójával. 

May 4, 2015
اولين آخرين
// ]]>