A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

Elhunyt Nemeskürty István

2015. október 8-án elhunyt Nemeskürty István író, irodalom- és filmtörténész, egyetemi tanár, nyugállományú dandártábornok, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli tagja és életműdíjasa. A Széchenyi-díjas és Kossuth-nagydíjas professzor a Magyar Művészeti Akadémia Életműdíját 2014-ben „a magyarság felemelkedéséért bátran vállalt szolgálatáért, a szellemi összetartozást és nemzettudatot erősítő irodalmi, filmes és közéleti munkásságáért" kapta. Életműve a 20. századi magyar irodalom, a filmkultúra és a művészet egyetemesen megbecsült értéke.
A Magyar Művészeti Akadémia Nemeskürty Istvánt saját halottjának tekinti. Temetése szűk családi körben lesz a budapest-belvárosi Szent Anna-templomban.

October 9, 2015

Vörös Győző a jordán királyi családnál

El-Hasszán bin Talal herceg, a Jordán Királyi Tudományos Társaság elnöke és leánya, Sumaya hercegnő meghívásának tehetett eleget Vörös Győző ókorkutató, aki a találkozón átadta a milánói Edizioni Terra Santa gondozásában megjelent Machaerus II című kötetét is, melyben a Nagy Heródes által építtetett palotának, Keresztelő Szent János vértanúsága helyszínének régészeti feltárásairól számol be.

October 6, 2015

Elindult a KönyvtárMozi program

Együttműködési megállapodást írt alá a KönyvtárMozi elnevezésű projektről az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Művészeti Akadémia, a Kecskemétfilm Kft., a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet, a Nemzeti Audiovizuális Archívum és a Dunatáj Alapítvány képviselője 2015. október 5-én a 10. Országos Könyvtári Napok budapesti sajtótájékoztatóján.

October 5, 2015

Megújult a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagsága és elnöksége

A javaslattételi és kinevezési eljárás lezárultát követően, Trócsányi László igazságügyi miniszter 2015. július 15-étől 2020. július 20-áig terjedő időszakra az MMA akadémikusait és egy titkársági munkatársat nevezett ki a Szerzői Jogi Szakértő Testületbe.

October 1, 2015
اولين آخرين
// ]]>