A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

Közgyűlést tartott a Magyar Művészeti Akadémia

A Magyar Művészeti Akadémia megtartotta idei második rendes közgyűlését november 5-én, a köztestület születésnapján, a Pesti Vigadó Dísztermében.

November 5, 2015

Közgyűlést tart a Magyar Művészeti Akadémia

MEGHÍVÓ
A MAGYAR MŰVÉSZETI AKADÉMIA 2015. NOVEMBER 5-EI KÖZGYŰLÉSÉRE

October 20, 2015

Három új Nemzet Művésze

A Nemzet Művésze díj Bizottság 2015-ben három művésznek ítélte meg a Nemzet Művésze díjat: Ferencz István építész, belsőépítész – Iparművészet díjkategóriában; Foltin Jolán koreográfus – Népművészet díjkategóriában; Szervátiusz Tibor szobrászművész – Képzőművészet díjkategóriában lesz a Nemzet Művésze.
A díjakat 2015. november 5-én (a Magyar Művészeti Akadémia köztestület születésnapján), a Pesti Vigadó Dísztermében adják át.

October 19, 2015

A Gazdaság és kultúra pályázat nyertesei

Átadták a GAZDASÁG és KULTÚRA alkotói pályázat nyerteseinek díjait október 13-án kedden, a Pesti Vigadó Makovecz termében. A pályázat záró rendezvényeként a tizenhat nyertes számára október 2529. között alkotótábort szervez az Econventio Pénzügyi Kultúra Központ és a Magyar Művészeti Akadémia. A tábor szakmai vezetője Haris László fotóművész lesz, a résztvevők Szemadám György és Simon Károly akadémikusok előadásait is meghallgathatják.

October 13, 2015
اولين آخرين
// ]]>