A Szent István-bazilikában búcsúztatták Sára Sándort

Számos tisztelője, pályatársa, az MMA tagjai jelenlétében vettek búcsút Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendezőtől, operatőrtől, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai, egykori elnökségi tagjától a katolikus egyház szertartása szerinti gyászmise keretében 2019. október 11-én a Szent István-bazilikában. Sára Sándort szülővárosában, a Galga menti Turán családi körben helyezik végső nyugalomra.
October 14, 2019

Konferencia a szerzői jogról és a művészi szabadságról

A Magyar Művészeti Akadémia, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közös tanácskozást rendezett Az alkotás szabadsága és a szerzői jog metszéspontjai címmel a Pesti Vigadó Makovecz termében 2015. november 16-án.

November 17, 2015

Kortárs művészet Pekingben

Katona Szabó Erzsébet textilművész, Barabás Márton festőművész és Sturcz János művészettörténész 2015. november 9-én a Pekingi Magyar Kulturális Intézet meghívására Pekingbe utazott. November 14-én a PMKI-ban nyílik meg Katona Szabó Erzsébet textilművész kiállítása, amelyet szakmai konferencia követ majd.

November 11, 2015

Elhunyt Kobzos Kiss Tamás

Hosszan tartó betegsége után elhunyt Kobzos Kiss Tamás énekes és hangszeres előadóművész, zenetanár, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Népművészeti Tagozatának tagozatvezetője.


Temetése 2015. november 27-én, pénteken 14 órakor lesz a református egyház szertartása szerint a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában.

November 9, 2015

Nemzet Művésze díjátadó a Vigadóban

Balog Zoltán miniszter és prof. em. Fekete György átadták a Nemzet Művésze díjakat. A Nemzet Művésze díj Bizottság a törvényi előírásoknak megfelelően 2015-ben három művésznek ítélte meg a Nemzet Művésze díjat: Ferencz István építész, belsőépítész – Iparművészet díjkategóriában; Foltin Jolán koreográfus – Népművészet díjkategóriában; Szervátiusz Tibor szobrászművész – Képzőművészet díjkategóriában érdemelte ki az elismerést. A díjátadó ünnepséget és díszvacsorát november 5-én este tartották a Pesti Vigadó Dísztermében.

November 5, 2015
اولين آخرين
// ]]>