Bakos István: Krisztus teste és vére

Találkozás

Az MMA kiállítása az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére

Találkozás címmel kortárs művészeti kiállítás nyílt szeptember 1-jén este a Vigadó Galériában. A Magyar Művészeti Akadémia képző-, fotó- valamint iparművészeti alkotásokat felvonultató tárlata a közelgő 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik. A kiállítás arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet XXI. századi szemlélettel ábrázolni az eucharisztikus témakört. Az alkotások, körbejárva a témát, izgalmas, művészi válaszokat adnak, továbbá egy kis megállásra, befelé fordulásra, elgondolkodásra késztetnek, hogyan is élünk, mi a fontos, a lényeges az életünkben.
September 2, 2021

Az MMA filmjét is díjazták az Ars Sacra Filmfesztiválon

2021. szeptember 19-én a Tabán Art Moziban díjkiosztó záróünnepséggel zárták az Ars Sacra Filmfesztivált. Az idei filmfesztivál egyik újdonsága volt, hogy az MMA Könyvkiadó különdíjat ajánlott fel. A különdíjjal az Új Közjáték sorozat egyik rövidfilmjét, Szabó-Nyulász Melinda az Eltűnt idő című filmjét jutalmazta. A díjat Pécsi Györgyi, a Kiadó vezetője adta át. Az Ars Sacra Alapítvány különdíját Medgyesi Gabriella Csak az ének – In memoriam Szabados György filmje kapta, amely a Magyar Művészeti Akadémia megrendelésére készült az MMA portrésorozatában.

September 20, 2021

Jankovics Marcell életműdíjat kapott

A múlt héten tartották a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. A 17. CineFest záróünnepségén posztumusz életműdíjjal tisztelegtek Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia nemrég elhunyt tiszteletbeli elnöke emléke előtt. A nagyjátékfilmes zsűri tagja volt Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára, valamint a CineFest keretében mutatták be az MMA Kiadó és az MMA MMKI legújabb köteteit is. A Miskolci Filmfesztivál egyik partnere a Magyar Művészeti Akadémia volt.

September 20, 2021

Album Szabó Marianne munkásságáról

A Pesti Vigadóban mutatták be a Magyar Képek Kiadónál megjelent új kiadványt, a Szabó Marianne iparművész, az MMA rendes tagja munkásságát összegző albumot, amelyet a közelmúltban elhunyt Kernács Gabriella művészettörténész, az MMA néhai tiszteletbeli tagja írt és állított össze, s akinek ez volt az utolsó munkája. Az album Szelényi Károly kitűnő műtárgyfotói segítségével mutatja be Szabó Marianne közel hat évtized alatt készült textilmunkáit, falképeit, grafikáit, papírmasé plasztikáit.

September 17, 2021

Kinek a pokla ma Dante pokla?

Kiállítás a Római Magyar Akadémián

Dante Alighieri, a „Sommo Poeta", azaz a legnagyobb költő – ahogyan azt Itáliában évszázadok óta tartják – halálának 700. évfordulójára emlékezik ez évben a világ. A Római Magyar Akadémia 2021-ben két programot szentel a témának, mindkettő elnyerte az olaszországi Dante-bizottság támogatását, mindkettő a hivatalos, országos eseménysor részévé vált. Az első esemény az a kiállítás, amelynek kurátora Sulyok Miklós, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja, s ami arra a kérdésre keresi a választ, hogy Kinek a pokla ma Dante pokla?

September 14, 2021
آخرين
// ]]>