„A siker a találkozások számában mérhető!"

Interjú Fejérvári Gergellyel, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetőjével

– Milyen múltra tekint vissza az MMA Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon való részvétellel kapcsolatban?
– Az MMA Kiadó idén mindössze második alkalommal vesz részt a Könyvfesztiválon. Bár maga a Kiadó sem idős – 2017 novemberében alakult meg jelenlegi formájában –, sokáig nem volt világos, van-e keresnivalónk ezen a könyvszakmai eseményen, megtaláljuk-e ott a közönségünket – másképpen közelítve: a közönségünk megtalál-e ott minket. 
September 26, 2023

Újjáépül a Nomád Nemzedék Háza Tokajban

Június 24-én volt egy esztendeje, hogy Szent Iván éjszakáján lángba borult Makovecz Imre építész, a Magyar Művészeti Akadémia alapító örökös elnöke, örökös tiszteleti elnök által, a '70-es évek végén létrehívott tokaji Nomád Nemzedék Háza, amelyet a mester végakaratának megfelelően gyújtottak fel a fából készült épület menthetetlen műszaki állapota miatt. Idén, ugyanezen a napon a Nomád Nemzedék Házának újjászületését indították el Tokajban. 

June 26, 2023

Ismét nagy siker volt a KAFF

A kétévente megtartott Kecskeméti Animációs Filmfesztivált (KAFF) idén június 21. és 25. között rendezték meg, ahol a versenyprogramok mellett tematikus panorámavetítések, retrospektív válogatások, filmszakmai konzultációk és mesterkurzusok, valamint workshopok, kiállítások színesítették a fesztivál kínálatát. A tizenhatodik alkalommal megrendezett fesztiválon a házigazda Kecskemétfilm alkotását, a Toldit, Jankovics Marcell filmrendező, művelődéstörténész, illusztrátor, az MMA néhai tiszteletbeli elnöke utolsó művét versenyen kívül vetítették. A rendezvényt a Magyar Művészeti Akadémia idén is támogatta.

June 26, 2023

Üléseztek az MMA regionális munkacsoportjainak elnökei és titkárai

A találkozóra a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet székházában került sor

Kiss János, az MMA alelnöke bevezetőjében megköszönte, hogy mindössze három hónap leforgása alatt alakult meg a hét munkacsoport, valamint, hogy az utolsó alakuló ülés (Pécs, 2023. március 21.) után kevesebb mint két hónappal minden munkacsoport elfogadott munkatervvel és szakmai programtervvel rendelkezik.

June 23, 2023

Csodás alkotások születtek a Pesti Vigadó művészeti táborában

A Pesti Vigadó, a Magyar Művészeti Akadémia székháza második alkalommal rendezte meg Vigadó Art című művészeti táborát általános iskolai alsó tagozatos gyerekek számára. A június 19-tól 23-ig tartó egyhetes táborban a gyerkőcök feltérképezhették a Pesti Vigadó gyönyörű épületét, valamint bepillantást nyerhettek a képzőművészet, a zeneművészet és a színházművészet titkaiba is.

June 23, 2023
Lehenengoa Azkena
// ]]>