„A siker a találkozások számában mérhető!"

Interjú Fejérvári Gergellyel, az MMA Kiadó szerkesztőségvezetőjével

– Milyen múltra tekint vissza az MMA Kiadó a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon való részvétellel kapcsolatban?
– Az MMA Kiadó idén mindössze második alkalommal vesz részt a Könyvfesztiválon. Bár maga a Kiadó sem idős – 2017 novemberében alakult meg jelenlegi formájában –, sokáig nem volt világos, van-e keresnivalónk ezen a könyvszakmai eseményen, megtaláljuk-e ott a közönségünket – másképpen közelítve: a közönségünk megtalál-e ott minket. 
September 26, 2023

Vadász Bence kapta a Ray Rezső Vilmos Építészeti Nívódíjat

EGY BUDAFOKI CSALÁDI HÁZ TERVEIVEL ARATOTT GYŐZELMET

Június 21-én átadták a Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata által alapított Ray Rezső Vilmos Építészeti Nívódíjat, amely az elmúlt öt év során megvalósult épületek díjazására szolgál. Idén Vadász Bence, az MMA rendes tagja vehette át az elismerést. 

July 5, 2023

Medveczky Ádám karmester érdemelte ki az első alkalommal átadott Balassa Sándor Díjat

„A magyar kultúra, a magyar zene elkötelezett híve és képviselője"

Medveczky Ádám
Kossuth-díjas karmester, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja munkásságáért Balassa Sándor Díjat vehetett át július 1-én a Zeneakadémia Nagytermében. A Madarassy István Kossuth-díjas szobrászművész alkotta bronzérmet első alkalommal adta át az alapító Balassa Mariann, dr. Kutnyánszky Csaba, a Zeneakadémia Alapítvány elnöke és dr. Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora.

July 4, 2023

A. Szabó Magda a francia Nemzeti Érdemrend lovagja

Rangos elismerést kapott az MMA Kiadó szerzője

Magas rangú kitüntetéssel ismerte el Franciaország köztársasági elnöke a francia–magyar szellemi-kulturális kapcsolatokban kifejtett munkásságát A. Szabó Magda kulturális diplomatának. E munkásság egyik itthon is ismert, jelentős állomása volt Az „Állj fel" torony árnyékában – magyarok francia földön című többszáz oldalas kötet, amelyet férjével, Ablonczy Lászlóval, a Nemzeti Színház korábbi igazgatójával, színháztörténész íróval állított össze.

July 3, 2023

A magyar népi kultúra egységét és teljességét bemutatni

LélekFormák – II. Népművészeti Nemzeti Szalon a Műcsarnokban
 
Július 16-ig látogatható a Nemzeti Szalonok második ciklusát záró kiállítás, amely az erős gyökerekből táplálkozó, növekedő, napjainkban is kivirágzó magyar művészetet kívánja bemutatni, és azt a szerves gondolkodásmódot, amely az alkotás örömén keresztül túlélni segít. 

June 29, 2023
Lehenengoa Azkena
// ]]>