Ferenc Tamás illusztrációja

Barangolás Arany Jánossal

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. A honlapon már közel 150 vers és 70 levél hallgatható meg hangzóanyag formában, emellett rövidfilmek, útifilm, riportok és egy rendkívül tartalmas, interaktív oktató térkép segítségével fedezhetjük fel Arany János életművét. Az Arany-túra a költő életének minden fontos állomására elviszi a látogatókat, az Arany-út Vecsei H. Miklóssal forgatott négyrészes roadmovie-ja, továbbá a Gondolta a fene! címú húsz epizódból álló kisfilmsorozat pedig tovább mélyíthetik a diákok kapcsolódását Aranyhoz. A honlapot az elmúlt két évben rendhagyó irodalomórák népszerűsítették hazai és határon túli középiskolákban, Náray Erika színművész vezetésével mintegy két és félezren élhették át ezeknek a tanóráknak a különleges élményét, hangulatát.
June 7, 2019

Tamási Áron drámája a Nemzeti Színházban

Tamási Áron Vitéz lélek című drámájának bemutatójával péntek este tartotta meg évadnyitó előadását a Nemzeti Színház. A darabot Vidnyánszky Attila rendezte. A darabban Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó és Martinovics Dorina mellett szerepel Mécs Károly és Reviczky Gábor is.

September 24, 2013

Nyílt nap a Nemzetiben

Szeptember 21-én, szombaton 14 órától került megrendezésre az évadindító nyílt nap a Nemzeti Színházban. A látogatók betekinthettek a készülő előadások próbájára, villámrandin találkozhattak a művészekkel. Voltak gyerekprogramok, koncertek, felolvasás, bemutatták a színház új szakmai folyóiratát.
 

September 19, 2013

Versek szódával!

A Nemzeti Színházba költözött, rendhagyó irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg. A szeptemberi vendég Kányádi Sándor volt.

September 11, 2013

Amerikai turnén a MÁNE

Három hónapos észak-amerikai turnéra indul szeptemberben a Magyar Állami Népi Együttes Magyar rapszódia – Amerika című műsorával, amelyet több mint hetvenszer mutatnak be az Egyesült Államokban New Yorktól San Franciscóig, illetve Kanada hét városában.

September 3, 2013

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Nemzeti Színház

A szerdai eseményen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról szólt, hogy a társulat nehéz feladat előtt áll, amelynek teljesítéséhez a kulturális kormányzat minden szükséges segítséget meg fog adni. Vidnyánszky Attila, a színház új vezetője elmondta, a nyitóelőadás Tamási Áron Vitéz lélek című darabja lesz. 

August 21, 2013
Lehenengoa Azkena