Lukács Sándor, Kiss-B.Atilla, Harag Ilona, Kucsera Tamás Gergely, Sebők Klára, Juhász Judit

Harag György-emlékév indul az MMA szervezésében

Harag György (1925–1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére szervez emlékévet a Magyar Művészeti Akadémia. A márciusban induló színes programsorozat felidézi a hatvanas, hetvenes és a nyolcvanas évek színházi történéseit, felhasználva minden elérhető eredeti dokumentumot, riportot, fényképet, filmfelvételt, személyes vallomást, emlékezést, amely kivételes gyűjtemény a színházi múltat kutató történészek számára és méltó emléket idéz a nagyszerű és mindenki által szeretett színházi szakembernek – születése kilencvenötödik és halálának harmincötödik évfordulóján. Alakját az emlékévben vándorkiállítással, emlékkötettel, dokumentumfilmmel és diákszínjátszó-fesztivállal is megidézi az MMA.
February 27, 2020

Az MMA napja a Magyar Táncfesztiválon

A X. Magyar Táncfesztivál kísérőprogramjaként, június 20-án rendezték a Magyar Művészeti Akadémia Napját Győrben. Az eseményhez kapcsolódott a Magyar Táncművészek Szövetségének kibővített elnökségi ülése, amit szakmai beszélgetés követett az Akadémia Színházművészeti és Népművészeti Tagozatának képviselőivel.

June 21, 2014

Nyáron is turnézik a Vitéz lélek

Nyáron sem pihen a Nemzeti Színház társulata, turnéra indul a Vitéz lélek. Június 20-án pénteken Sopronban mutatkozik be Tamási Áron darabjával a budapesti teátrum, augusztus 15–16-án pedig Szentendrén láthatja a közönség az előadást. 

June 20, 2014

Rost Andrea és Csoóri Sándor is Budapest díszpolgára lett

A Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén adták át Budapest díszpolgári címeit 2014. június 19-én. Ezúttal tizenhárman vehették át az elismerést, többek között Rost Andrea, Csoóri Sándor, Kocsis Zoltán és Faragó Tamás.

June 20, 2014

Díjátadó gálaesttel zárult a POSZT

Szombat este díjátadó gálaesttel ért véget a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó. Az eseményen a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat az MMA főtitkára, dr. Kucsera Tamás Gergely adta át. Az ünnepi esten beszédet mondott a POSZT díszvendége, a nemrég Tolnay Klári-emlékéremmel kitüntetett Huszti Péter is.

June 15, 2014

Átadták az MMA Tolnay Klári-emlékérmét

A Huszti Péter – Piros Ildikó színészházaspár, valamint a Madách Színház kapta meg a Magyar Művészeti Akadémia Tolnay Klári-emlékérmét, amelyet a színésznő születésének 100. évfordulójára szervezett ünnepi ülésen adtak át 2014. június 12-én a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).

June 13, 2014
Lehenengoa Azkena