Ferenc Tamás illusztrációja

Barangolás Arany Jánossal

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. A honlapon már közel 150 vers és 70 levél hallgatható meg hangzóanyag formában, emellett rövidfilmek, útifilm, riportok és egy rendkívül tartalmas, interaktív oktató térkép segítségével fedezhetjük fel Arany János életművét. Az Arany-túra a költő életének minden fontos állomására elviszi a látogatókat, az Arany-út Vecsei H. Miklóssal forgatott négyrészes roadmovie-ja, továbbá a Gondolta a fene! címú húsz epizódból álló kisfilmsorozat pedig tovább mélyíthetik a diákok kapcsolódását Aranyhoz. A honlapot az elmúlt két évben rendhagyó irodalomórák népszerűsítették hazai és határon túli középiskolákban, Náray Erika színművész vezetésével mintegy két és félezren élhették át ezeknek a tanóráknak a különleges élményét, hangulatát.
June 7, 2019

Átadták az MMA Tolnay Klári-emlékérmét

A Huszti Péter – Piros Ildikó színészházaspár, valamint a Madách Színház kapta meg a Magyar Művészeti Akadémia Tolnay Klári-emlékérmét, amelyet a színésznő születésének 100. évfordulójára szervezett ünnepi ülésen adtak át 2014. június 12-én a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).

June 13, 2014

Tolnay Klári születésének 100. évfordulója a POSZT-on

A Magyar Művészeti Akadémia ünnepi ülésen emlékezik posztumusz tiszteleti tagjára, a magyar színházművészet kivételes egyéniségére, Tolnay Klári művésznőre, születésének 100. évfordulóján.

June 6, 2014

Megkezdődött a fesztivál

Huszti Péter díszvendég és Páva Zsolt pécsi polgármester köszöntőjével vette kezdetét csütörtökön a 14. Pécsi Országos Színházi Találkozó. A tíznapos fesztivál versenyprogramjában 13 előadás szerepel, amelyek közül 6 Budapestről, 4 vidékről, 3 produkció határon túli színházból érkezik.

June 6, 2014

A nagy füzet Magyarkanizsán

Agota Kristof A nagy füzet című regényéből készült színdarabot mutatja be közös előadáson a Szkéné Színház és a Forte Társulat június 6-án, pénteken Magyarkanizsán a Művészetek Háza Kisszínpadán. Az előadást, amelyre a belépés díjtalan, a Regionális Kreatív Műhely szervezte és a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja.

June 6, 2014

Juronics Tamás a koreográfusok új elnöke

A Magyar Koreográfusok Társasága elnökéül választotta Juronics Tamás Kossuth-díjas érdemes művészt, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjét, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagját.

June 5, 2014
Lehenengoa Azkena