Ferenc Tamás illusztrációja

Barangolás Arany Jánossal

2019-ben is folytatódott a Magyar Művészeti Akadémia két éve indult Hallgatni Aranyt! projektje, és további tartalmakkal bővült az oktatási segédanyagként is kiválóan használható hallgatniaranyt.hu honlap. A honlapon már közel 150 vers és 70 levél hallgatható meg hangzóanyag formában, emellett rövidfilmek, útifilm, riportok és egy rendkívül tartalmas, interaktív oktató térkép segítségével fedezhetjük fel Arany János életművét. Az Arany-túra a költő életének minden fontos állomására elviszi a látogatókat, az Arany-út Vecsei H. Miklóssal forgatott négyrészes roadmovie-ja, továbbá a Gondolta a fene! címú húsz epizódból álló kisfilmsorozat pedig tovább mélyíthetik a diákok kapcsolódását Aranyhoz. A honlapot az elmúlt két évben rendhagyó irodalomórák népszerűsítették hazai és határon túli középiskolákban, Náray Erika színművész vezetésével mintegy két és félezren élhették át ezeknek a tanóráknak a különleges élményét, hangulatát.
June 7, 2019

Évadzáró a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban

Változatos, tartalmas évadot zárt a debreceni Csokonai Nemzeti Színház - vonta meg a 148. évad mérlegét a színház igazgatója, Ráckevei Anna a hétfői évadzáró társulati ülésen.

June 24, 2014

Az MMA napja a Magyar Táncfesztiválon

A X. Magyar Táncfesztivál kísérőprogramjaként, június 20-án rendezték a Magyar Művészeti Akadémia Napját Győrben. Az eseményhez kapcsolódott a Magyar Táncművészek Szövetségének kibővített elnökségi ülése, amit szakmai beszélgetés követett az Akadémia Színházművészeti és Népművészeti Tagozatának képviselőivel.

June 21, 2014

Nyáron is turnézik a Vitéz lélek

Nyáron sem pihen a Nemzeti Színház társulata, turnéra indul a Vitéz lélek. Június 20-án pénteken Sopronban mutatkozik be Tamási Áron darabjával a budapesti teátrum, augusztus 15–16-án pedig Szentendrén láthatja a közönség az előadást. 

June 20, 2014

Rost Andrea és Csoóri Sándor is Budapest díszpolgára lett

A Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén adták át Budapest díszpolgári címeit 2014. június 19-én. Ezúttal tizenhárman vehették át az elismerést, többek között Rost Andrea, Csoóri Sándor, Kocsis Zoltán és Faragó Tamás.

June 20, 2014

Díjátadó gálaesttel zárult a POSZT

Szombat este díjátadó gálaesttel ért véget a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó. Az eseményen a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat az MMA főtitkára, dr. Kucsera Tamás Gergely adta át. Az ünnepi esten beszédet mondott a POSZT díszvendége, a nemrég Tolnay Klári-emlékéremmel kitüntetett Huszti Péter is.

June 15, 2014
Lehenengoa Azkena