Viszák, Tündérkert - Fotó: Kultúrpajta Facebook
Viszák, Tündérkert - Fotó: Kultúrpajta Facebook

Tündérkerti Hídépítő Hét

Szarvas József színművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja az őrségi Viszákon, saját kertjében és a 2006-ban épült Kultúrpajtában szervez programokat, kiállításokat, megemlékezéseket, nyaranta ide hívja meg művész barátait fellépni. Július 15-én kezdődik náluk a Hídépítő Hét: a Tündérkert továbbépítése és kulturális programsorozat.
A Tündérkertben a Kárpát-medencében őshonos gyümölcsfákat mentenek és közösséget építenek: minden évben annyi fát ültetnek, ahány gyermek az előző évben született a faluban. A fákra a településen élő gyerekek vigyáznak. A viszáki pajtanapok létrejöttében nagy szerepe volt Szarvas József barátjának, a 2007-ben elhunyt Kaszás Attilának, aki hasonló törekvéssel szülőfalujában, Zsigárdon újította fel nagyapai örökségét és alakított ki közösségi házat.

Tavaly megépült a Tündérkert csillaga, amely mágikus védelmet ad a kert körtefáinak és menedéket nyújt az ide érkezők számára. Az idei Hídépítő Héten, július 15. és 21. között Csernyus Lőrinc építész vezetésével és a Kós Károly Egyesülés támogatásával fiatal építészhallgatók építenek hidat a főút és az őshonos gyümölcsfák otthonául szolgáló Tündérkert között. 

A Hídépítő Hét (2013. július 15-21.) programjából:
A Színház és Filmművészeti Egyetem növendékei bemutatják Arany János Toldi című művéből készült előadásukat. A rendező Horváth Csaba.
Széllel szembe - poénok és poémák – Jordán Tamás stand up estje
Zenél a Dresch Quartet
Berecz András - Balogh Kálmán: Mese-Zene-Cimbalom
Mesebolt Bábszínház – Jorge Luis Borges novellája nyomán, csak felnőtteknek!
 
A teljes program megtekinthető itt.
July 12, 2013  |  szarvas józsef