Tanévnyitó a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Az MMA pályakezdő színházművészeti díja

Jubileumi okleveleket adtak át a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanévnyitóján, 2016. szeptember 4-én, az Urániában. Huszti Péter, az MMA rendes tagja az ötvenedik évfordulóra kapta meg aranydiplomáját. A Magyar Művészeti Akadémiát dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár képviselte. Az MMA Színházművészeti Tagozatának pályakezdő szakmai különdíját Lestyán Attila, az egyetem IV. éves színművész szakos hallgatója kapta, aki a napokban a tagozattól veszi át az elismerést.

Jubileumi oklevelet adtak át az ötven, hatvan és hatvanöt éve diplomázott művészeknek és köszöntötték az elsőéves növendékeket vasárnap a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) 151. tanévnyitóján Budapesten. "A kreativitás és az inspiráció ebben az intézményben ölt leginkább testet" – mondta a tanévnyitón Palkovics László oktatási államtitkár. Az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében megrendezett tanévnyitón jubileumi oklevelet vehetett át többek között Babarczy László, Dőry Virág, Esztergályos Károly, Gyarmathy Lívia, Gyurkovics Zsuzsa, Horváth Ádám, Huszti Péter, Kende János, Kerényi Imre, Kovács István, Sándor Pál, Tahi-Tóth László és Voith Ági.

Huszti Péter ötven éve a pályán – az MMA-TV interjúja:


 
A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata már második éve szakmai különdíjjal támogat pályakezdő fiatal művészeket, idén már két szakmai különdíj átadására nyílt lehetőség. Az évnyitó ünnepségen bejelentették, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem fiatal díjazottja, Lestyán Attila a Színházművészeti Tagozat szeptemberi ülésén veheti át az elismerést. Az MMA másik különdíját 2016-ban Horti Lilla, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem V. éves opera szakos hallgatója kapta meg az intézmény évnyitóján, szeptember 1-jén Marton Éva operaénekestől, az MMA elnökségi tagjától.


Lestyán Attila 2016. szeptember 6-án Rátóti Zoltán tagozatvezetőtől vette át a díjat
September 5, 2016  |  huszti péter