Jelenet A makrancos hölgy című előadásból: Molnár Nikolett, Kertész Marcella Fotó: Sámson Réka

Színházbarát önkormányzat Szolnokon

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata szeptemberi ülését követően hirdette meg a „Színházbarát önkormányzat" elnevezésű programot, amelynek egyik célja az volt, hogy országosan felmérjék, melyik megyei jogú város képviselőtestületének tagjai között vannak legtöbben a színházkedvelők. A 2015/16-os évadban képviselők által vásárolt bérletek számát tekintve a szolnokiak végeztek az élen, tizennyolc közül tizenkettő váltott bérletet a Szigligeti Színházba.
Elismerésképpen az önkormányzat oklevélben, a teátrum pedig 3 millió forint támogatásban részesül a 2015/16-os évadban.
Szalay Ferenc polgármester a Szigligeti Színházban december 3-án a Balázs Péter igazgató által rendezett Makrancos hölgy főpróbája előtt vette át az oklevelet Székely László díszlettervezőtől, a Nemzet Művészétől, az MMA rendes tagjától és Huszár Orsolyától, a köztestület Színházművészeti Tagozatának titkárától.
A 2015/16-os évadban a Megyei Jogú városok színházbérlettel rendelkező képviselőinek számát illetően Tatabánya és Nyíregyháza végzett a második helyen. Az érintett városok helyi színházai az elismerés mellett fél-félmillió forint támogatást kaptak az MMA Színházművészeti Tagozatától.
December 3, 2015