Kökényessy Ági és Pikali Gerda

Ismét megrendezi a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínház

A korábbi évekhez képest kevesebb bemutatóval várja a közönséget az Újszínház, az érdeklődésre való tekintettel továbbra is műsoron maradnak Gyurkovics Tibor, Szabó Magda, Nyirő József, Tamási Áron, Móricz Zsigmond és mások művei. Jövőre újból megrendezik a Keresztény Színházi Fesztivált, ebből az alkalomból mutatják be Kocsis István Szent Margitról szóló drámáját (Az áldozat), amelyet a tervek szerint Nagy Viktor rendezne meg.
Dörner György igazgató az Újszínház 2014/2015. évadjáról tartott sajtótájékoztatón elmondta szeptember 20-án a Színházak éjszakája alkalmából mutatják be Pozsgai Zsolt Meztelen éj… Mozart című darabját a Bubik István Stúdiószínpadon. Októbertől látható Tamási Áron Énekes madár című székely népi játéka, novembertől Vörösmarty Mihálytól a Csongor és Tünde. Decemberben mutatják be A toll című vígjátékot. Októbertől újból játsszák a nagyszínpadon Szabó Magda Az a szép fényes nap című történelmi drámáját Koncz Gábor, Dörner György és Jánosi Dávid főszereplésével, amelyet tavaly mutattak be az első alkalommal megrendezett Keresztény Színházi Fesztivál keretében.
Jövő februárban Kerényi Imre rendezésében állítják színpadra Wass Albert A funtineli boszorkány című művét. Májusban megrendezik az Aviali Szent Teréz templommal közösen a következő Keresztény Színházi Fesztivált. Ezen mutatják be Kocsis István Az áldozat című drámáját, amelyet Nagy Viktor rendezne az Újszínházban.  
September 10, 2014