Don Quijote bemutató a Nemzeti Színházban

Szeptember 18-án mutatta be a Nemzeti Színház Miguel de Cervantes Don Quijote című színdarabját Vidnyánszky Attila rendezésében. A címszerepet Reviczky Gábor, Sancho Panzát Bodrogi Gyula alakítja, Szarvas József pedig Nicholas borbély szerepében tűnik fel. 
Az új évad már szeptember elején elindult a Nemzeti Színházban, a teátrum idei első bemutatójáról szólva a rendező pedig elárulta, hogy „régi nagy szerelme" a Don Quijote, amelyből most Verebes Ernő írt önálló, új darabot.

A bemutató másnapján, szeptember 19-én, a Színházak éjszakáján színes programmal várják a közönséget. Lesz kulisszajárás, beszédóra, fotózás, jelmezpróba, makettkészítés és nyílt próba is, emellett a nézők a színészekkel villámrandin beszélgethetnek és információt kaphatnak az új évad bemutatóiról. 
 
Vidnyánszky Attila az évad műsorának összeállítása kapcsán hangsúlyozta: ugyanazt a költői színházeszményt próbálják megfogalmazni, mint az elmúlt években, ezúttal is hitüket, gondolataikat, érzéseiket szeretnék a színpadra álmodni. Ez határoz meg mindent - szögezte le, hozzáfűzve, hogy a Csongor és Tünde az egyik legfontosabb bemutatójuk, ezzel indítják a három nagy klasszikus sorozatát, amely jövőre Az ember tragédiájával, majd a Bánk bánnal folytatódik.
  
Az idei évadban nem érkezett új társulati tag a Nemzeti Színházba, egy-egy szerepre vendégművészeket hívnak, és egyetemi hallgatók is játszanak a teátrumban - mondta az igazgató, megjegyezve: az az elképzelés, hogy a társulat hosszabb időt szánjon a próbákra, már a Don Quijote esetében megvalósult.

Forrás: MTI/MMA 
September 17, 2015