Paradoxonometria

Orosz István grafikusművész kiállítása és könyvbemutatója

Orosz István, az MMA rendes tagja kiállítása június 22-ig látogatható a XII. kerületi Hegyvidék Galériában. A kiállítást Sinkó István képzőművész, művészeti író, az MMA levelező tagja nyitotta meg, a beszéd itt olvasható.
June 18, 2024

Személyes geometria

Kálmán László kiállítása az Újlipótvárosi Klub-Galériában

A május közepétől látható tárlat az elmúlt tíz év terméséből nyújt válogatást.
Szerepelnek használati funkcióval rendelkező design tárgyak: világítótestek, térelválasztó paravánok, és szobrászi igénnyel készült autonóm plasztikák is. A művész azt szeretné a közös térben való együtt szerepeltetésükkel bemutatni, hogy a kortárs design és a szobrászat formavilága, formaképzése sok rokon vonást mutat.

May 23, 2024

Hódolat a Stúdiónak

Pázmándi Antal kiállítása a kecskeméti Kápolna Galériában

A kecskeméti Kápolna Galériában május 25-ig még látogatható Pázmándi Antal Ferenczy Noémi-díjas keramikus- és szobrászművész Hódolat a Stúdiónak című kiállítása. A tárlattal a művész Probstner János és az általa vezetett Nemzetközi Kerámiastúdió előtt tiszteleg, és köszöni meg az itt szerzett tapasztalatokat.

May 21, 2024

Az art decótól a modernizmusig

Egy művészházaspár otthonai a Walter Rózsi-villában

Kaesz otthonok 1925–1960 címmel megnyílt a Magyar Művészeti Akadémia intézménye, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK) és az Iparművészeti Múzeum közös, új állandó kiállítása a Bajza utcai Walter Rózsi-villában. A MÉM MDK első kiállítóhelyén megtekinthető tárlat Kaesz Gyula (1897–1967) belsőépítész, bútortervező és felesége, Lukáts Kató (1900–1990) grafikusművész hat otthonának és egy nyaralójának berendezését mutatja be az 1936-ban épült modern villa egyes szobáiban. 
 

May 15, 2024

A velünk élő pop-art

Plakátkiállítás a Marczibányi Téri Művelődési Központban

Május közepéig látható a nagy színházterem előterében A velünk élő pop-art című tárlat, ami a '60-as, '70-es években átütő erővel megjelent plakátjaiból mutat be válogatást. A tárlaton Bakos István, az MMA rendes tagja és Kemény György grafikusok munkái láthatók.

May 13, 2024

Magyarország az üvegművesség oktatásában nagyhatalom

Megnyílt a 6. GlasSpring kiállítás

A kézműves üvegkészítés tudása felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára, az erről szóló okleveleket 2024. április 24-én, a 6. GlasSpring kortárs üvegművészeti kiállítás megnyitóján adták át a szakmát hitelesen képviselő, köztiszteletben álló személyeknek. Megnyitóbeszédében Pattantyús Gergely üvegtervező iparművész matematikailag leírható mozdulatsorról, felhasználóbarát formatervezőről és az emberhez méltó munka lehetőségeiről osztotta meg gondolatait.

April 29, 2024
Azkena