KAFF – az európai animációs filmek biennáléja Kecskeméten

Még egy hétig várják az animációs filmek nevezését!
2013. június 19. és 23. között 11. alkalommal rendezik meg Kecskeméten a magyar és az európai animációs filmek biennáléját, a KAFF-ot. 

A fesztivál versenyprogramjába március 14-ig lehet nevezni az előző fesztivál, tehát 2011 óta készült szerzői rövidfilmekkel, tv-sorozat epizódokkal, reklámfilmekkel és videoklipekkel, valamint egész estés animációkkal.

A KAFF-fal párhuzamosan a kecskeméti Vákum, azaz a Városi Kulturális Mozgalom idén is meghirdeti – immár harmadik alkalommal – a nem-professzionális animációs filmkészítők versenyét, a SZAFT-ot, amelyre a független, stúdióháttér nélkül dolgozó alkotók, azaz a "Szabad Animációs Filmkészítők" nevezhetik munkáikat május 30-ig. 

A fesztivál szignálfilmje, melyet Tóth Pál készített, a tavaly váratlanul ehunyt Farkas Antal Jama látványtervező–fotóművész emlékére készült, akinek 2002 óta öt fesztivál szcenárióját köszönhetjük. Ezek minden alkalommal valami egyéni, egyszeri és vadonat új ötletből bomlottak ki, legyen szó egy fonott székről, egy asztali óráról vagy egy bolti mérlegről, amelyek Jama fotóin, plakátjain, az antik kódexekre hajazó fesztiválkatalógusában, vagy éppen a fesztiválközpont színpadán műtárggyá lényegültek.

„Animáció határok nélkül": a legfrissebb animációs filmek mellett frissen előkerült hazai és távol-keleti egzotikus filmritkaságokkal, kivételes alkotói életművekkel, zenés vetítésekkel, könyvbemutatókkal, szakmai fórumokkal és képzőművészeti kiállításokkal várják az animációsfilmek szerelmeseit a rajzfilmek öt napig tartó kecskeméti ünnepén júniusban.

A versenyprogram zsűrijében Haris László, az MMA rendes tagja is helyet kapott.

további információk: www.kaff.hu

March 7, 2013