Adventi est az óbudai regös gyerekekkel

Az Akadémiai Szalon hagyományaihoz híven december 18-án is meghívta az óbudai regös gyerekeket, akik adventi estjükkel örvendeztették meg a jelenlévő akadémikusokat és művészeket. Utóbbiak ezt követően megtekintették a Csókay András idegsebészről készült portréfilmet, amelyben a világhírű orvos hitének gyökereiről és mindennapokban megtapasztalt valóságáról mesélt. Az eseményen mások mellett részt vett prof. em. Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke is.
December 18, 2019

Eősze László köszöntése

Eősze László zenetudóst, zongoraművészt, a XX. századi magyar zeneműkiadás egyik legkiemelkedőbb alakját 91. születésnapja alkalmából köszöntötték a Kecske utcai fórum keretében. A háznagyi teendőket ezúttal Szőnyiné Szerző Katalin látta el.

December 19, 2014

Schrammel-napló

Rendhagyó könyv bemutatója zajlott a szokásos Kecske utcai fórumon, amely során a Schrammel Imre naplójegyzeteiből szerkesztett, frissen megjelent kiadványt ajánlotta Dvorszky Hedvig művészettörténész az olvasók figyelmébe. Az esten 80. születésnapja alkalmából köszöntötték a Kolozsvárott élő Almási István népzenekutató tudóst.

December 17, 2014

Portréfilm Kerényi Józsefről

Az MMA megbízásából Kerényi Józsefről készített portréfilmet tekinthettek meg a Kecske utcai fórum résztvevői, amelyet a Kossuth-díjas építész 75. születésnapja alkalmából vetítettek le. Az esten a háznagyi teendőket Ferencz István látta el.

December 5, 2014

Két film

Két kiváló alkotó emberről, Makovecz Imre építészről és Farkas Ádám szobrászról nézhettek meg a Kecske utcai fórum résztvevői egy-egy portréfilmet. A dokumentumfilmeket Makovecz Imre születésének 79. évfordulója, valamint Farkas Ádám 70. születésnapja alkalmából vetítették le.

November 27, 2014

Lujos mester filmvásznon

Kő Pál szobrászművészről készült portréfilmet nézhettek meg a Kecske utcai vitafórum résztvevői. Az est háznagya Szemadám György volt.

November 17, 2014
Lehenengoa Azkena