Váltóáram: Szöllősi Mátyás költő estje

Január 31-én Botvay Károly gordonkaművész születésnapi köszöntése betegség miatt elmaradt, így Szöllősi Mátyás fiatal író, költő, drámaíró és fotóművész estjére került sort, aki az MMA külsős munkatársaként is dolgozik. Az alkotóval Borbély László író, az MMA sajtóosztályának munkatársa beszélgetett.
Szöllősi Mátyás 1984-ben született Budapesten. Írásaival 2004 óta van jelen különféle irodalmi lapokban. Aktív kórterem című verseskötete 2010-ben jelent meg a Parnasszus Kiadónál, Állapotok - Negyvenöt töredék című verseskötete 2011-ben jelent meg a Kalligram Könyvkiadónál. Váltóáram című novellás kötete 2016-ban jelent meg az Európa Kiadónál, ahol tavaly jelent meg impozáns fotós könyve, a Budapest Katalógus.
Borbély László idézte Lator László költő 2008-as méltatásának egy mondatát, amely így hangzik: Szöllősi Mátyás „arról beszél, amibe nehéz beletörődni: az elháríthatatlan szenvedésről, a lefeléről, a pusztulásról". Ezt mintegy máris illusztrálta a szerző, és két drámai hangvételű verset felolvasott az Állapotok című kötetéből. Szöllősi Mátyás elmondta, hogy egy-egy témát versben, prózában, sőt dráma formájában is többször megírt már, mivel mindhárom műnem vonzó a számára, és szívesen kísérletezik a többféle kifejezési mód lehetőségével.
A szerző felolvasott a Váltóáram című prózakötetéből is, az est végén pedig Kárpátalján készült fényképeiből mutatott be egy sorozatot a jelenlévőknek, akik között ott volt Fekete György, az MMA volt és tiszteletbeli elnöke is.