Sára Ernő köszöntése

Hetvenedik születésnapján barátai és pályatársai köszöntötték Sára Ernő tervezőgrafikust, Érdemes Művészt a Makovecz Szalonban április 26-án. Az est háznagyi teendőit Keppel Márton látta el, közreműködött Dóka Andrea előadóművész, aki Nagy László és Csoóri Sándor verseivel köszöntötte az ünnepeltet.
A beszélgetés során főként a Műcsarnokban április 22-én megnyílt Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017 – Iparművészet és tervezőművészet című kiállításról volt szó. Az idei kiállítás kurátorai Scherer József formatervező művész és Sára Ernő által összeállított anyag a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt tiszteleg, valamint bemutatja azokat a gyorsan változó képzési, tervezői, gyártói és értékesítési környezetben tevékenykedő mai alkotókat is, akik a legkiemelkedőbb szakmai teljesítményt nyújtották. Sára Ernő elmondta: hosszadalmas egyeztető folyamat előzte meg a kiállítást. Több mint nyolcszáz tárgyat tudtak a nagyközönség elé tárni, melyet mintegy 420 alkotótól kaptak. A tárlat a tényleges funkciók és a szakmai kihívások mentén rendezi az elkészült tárgyakat, és a bemutatott terveket.
Sára Ernő külön kiemelte a magas színvonalú katalógust, amely szinte az utolsó pillanatban, nem sokkal a megnyitó előtt készült csak el. A Műcsarnokban összeállt anyag ékesen bizonyítja, hogy hazánkban sziporkázó tehetségek vannak. „Még akkor is, ha nincsenek mindannyian a szemünk előtt, mert egy részük már külföldön dolgozik. A kiállításon bemutatott magas színvonalú anyagok mégis a reményt és a jövőbe vetett hitet erősítik bennem. Szemünk elé tárult a valóság. Fantasztikus, hogy az innováció területén miket találnak ki a magyar fiatalok" – mondta Sára Ernő.