Művészeti program pályázati kiírása 2024-P2

A Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet az államháztartás központi alrendszerén belüli és kívüli, az MMA alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására. Benyújtási határidő: 2024.július 3.
További információk a pályázatról itt érhetőek el.
teisipäev, 4. Juuni 2024. a

A jövő filmrendezői

András Ferencre emlékeztek volt diákjai a Mozi a Vigadóban sorozat keretében
 
Megható pillanatoknak lehettek tanúi azok, akik ellátogattak június 3-án kora este a Vigadó Sinkovits termébe, ahol a közelmúltban elhunyt osztályvezető tanárukra, András Ferenc (1942-2024) filmrendezőre, az MMA néhai tagjára emlékeztek volt diákjai. 

teisipäev, 4. Juuni 2024. a

„…egy egész, sokat szenvedett nemzedék sorsát is megörökíti"

Mórocz Gábor szerkesztő Albert Gábor válogatott levelezéséről
 
Albert Gábor életművét novellák, elbeszélések és többnyire sűrű atmoszférájú regények fémjelzik. Emellett foglalkoztatta a társadalmi, településpolitikai folyamatok változásait tükröző szociográfia is. Majd a nyolcvanas évek végétől főként a történelmi, bölcseleti esszé és tanulmány képezték munkássága mérföldköveit, de újabb alkotói periódusában is írt rövidprózákat, kisregényeket. Életszemléletének és munkásságnak lényeges keresztútjait tárja fel az MMA Kiadó gondozásában megjelent Az elveszett nemzedék – Albert Gábor levelezése című könyv, amelyről a kötet szerkesztőjével, Mórocz Gábor irodalomtörténésszel beszélgettünk.

esmaspäev, 3. Juuni 2024. a

Társasjáték

Mi kell egy jól működő társulathoz?

Kovács János karmester ötvenedik szezonját tölti a Magyar Állami Operaházban. Próbáról próbára él, júniusban Vajda János darabját vezényli az Eiffel Műhelyházban, majd augusztusban Verdi Az álarcosbál című művét az Operaházban. A Prima Primissima díjas művésszel szerepfelfogásról, hagymázos víziókról és mesterművekről is beszélgettünk.

esmaspäev, 3. Juuni 2024. a

Pillanatképeken a Szegedi Kortárs Balett elmúlt három évtizede

Fotókiállítás nyílt 30 év 30 kép címmel Szegeden

Juronics Tamás és Echéry-Pataki András harminc éve irányítja együtt a Szegedi Kortárs Balett munkáját. A Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportjának támogatásával létrehozott tárlat a társulat jubileumi évadának záróeseménye. A fotókiállítás, melyen Dusha Béla, Frank Ivett, Futár Ernő, Révész Róbert és Tarnavölgyi Zoltán képei szerepelnek kiváló lehetőséget teremtett visszatekinteni az elmúlt három évtized sikereire. 

esmaspäev, 3. Juuni 2024. a
Esimene Viimane
// ]]>