Évadnyitó kerti parti

Születésnapi köszöntésekkel gazdagított évadnyitó kertipartival vette kezdetét az őszi Makovecz-szalon legújabb rendezvénysorozata szeptember 9-én. Az esten többek között Vashegyi György, akadémiánk frissen újraválasztott elnöke, valamint Kucsera Tamás Gergely főtitkár is megjelent.
kolmapäev, 30. September 2020. a

Operettről szavakban és képekkel

Vetítettképes előadás keretében mutatta be szeptember 16-án Oláh Zsolt színházi elemző, az MMA művészeti ösztöndíjasa a Kiss-B Attila által vezetett, megújult Budapesti Operettszínházban látható Csárdáskirálynő című darabot. A kulisszatitkokat is bőven érintő „Hagyjuk ezt a fene Bécset. Hazamegyünk. Azért Pest mégiscsak Pest" című előadás háznagyi teendőit Juhász Judit látta el.

kolmapäev, 30. September 2020. a

Évadzáró a Makovecz-szalonban

A koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően kertipartival egybekötött évadzárót tartott a Makovecz-szalon. A rendezvénysorozat zárásaként Kucsera Tamás Gergely főtitkár megemlékezett közelmúltban elhunyt akadémikusainkról. Az eseményen részt vett Vashegyi György, az MMA elnöke is.

esmaspäev, 6. Juuli 2020. a

Fény, idő, játék

Tóth György fotóművészt köszöntötték hetvenedik születésnapja alkalmából március 11-én. A háznagyi teendőket ezúttal a Balogh Rudolf-díjas érdemes művész, Haris László látta el.

kolmapäev, 11. Märts 2020. a

A múltfaragás jövőépítés is

Cseke Péter kolozsvári irodalomtörténész, egyetemi tanár a két világháború közti erdélyi magyar ajkú értelmiségnek a kisebbségi létben gyökerező gondolatairól tartott előadást március 4-én. Az esten a háznagyi teendőket ellátó Juhász Judit köszöntőjében kiemelte, hogy Cseke Péter munkásságát több mint negyven önálló kötet fémjelzi. 

kolmapäev, 4. Märts 2020. a

„Engedelmeskedni az anyagnak"

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából a Makovecz Szalonban köszöntötték Kótai Józsefet, majd levetítették az életéről és munkásságáról készített, Engedelmeskedni az anyagnak című portréfilmet február 19-én. A Ferenczy Noémi-díjas és érdemes művész életét feldolgozó mozi rendezője és operatőre Buglya Sándor volt, aki a műben egyúttal a riporteri feladatokat is ellátta. A háznagy az esten Juhász Judit volt.

kolmapäev, 19. Veebruar 2020. a
Viimane