2023. szeptember 27. | 10:00 – #mentés_másként_2023 | konferencia

A szakmai rendezvény az MMA Titkárságának, az akadémikusok életútjait és alkotásaikat digitalizáló projektjének nyitóeseménye. 

2023. szeptember 19. ǀ 18:00 – A temesvári papnevelde építészeti története ǀ könyvbemutató

Dr. Zombori István, szegedi történész, muzeológus, a Historia Ecclesiastica Hungarica Alapítvány szakmai vezetője az MMA támogatásával írta meg a Bánság keresztény életében meghatározó szereppel bíró, Temesvári papnevelde építészeti történetét. A kötetet előbb Szegeden, majd Temesváron mutatják be. 

2023. szeptember 14. – Térfoglalás | VI. Szobrász Biennálé

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében Térfoglalás címmel nyílik meg a VI. Szobrász Biennálé Szentendrén, a MANK Galériában és kertjében.

2023. szeptember 9. | 18:00 – Orgonahangverseny a hegymagasi Szent Lőrinc templomban

Kisboldogasszony ünnepén, minden év szeptember 8-án Szűz Mária születését ünnepeljük. A jeles egyházi ünnep apropóján egy különleges hangversenyre invitálják az érdeklődő közönséget. A rendezvény támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

2023. szeptember 2. | 12:00 – Kultúra a határokon túl – konferencia

A rendezvény a Lengyel Köztársaság kulturális és nemzeti örökségvédelmi miniszteri programja, "A lengyel kultúra külföldön történő népszerűsítése 2023" támogatásával valósul meg. Az esemény partnerei: Magyar Művészeti Akadémia, Pesti Vigadó Nonprofit Kft., Lengyel Intézet Budapest, szervező a Lengyelország Nagy Projekt Kongresszus. A rendezvényen részt vesz Kovács István, költő, történész, az MMA elnökségi tagja is.

Calendario
// ]]>