Arany Medál életműdíjban részesült Bánsági Ildikó

Átadták az Arany Medál kulturális közönségdíjakat a Bethlen Téri Színházban december 10-én. Az életműdíjat Bánsági Ildikó Kossuth- és Nemzet Művésze díjjal elismert színművésznő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja kapta.
A legígéretesebb fiatal tehetségnek Hartai Petra huszonhárom éves színművésznőt, a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagját választották. Az év színésze Gálffi László Kossuth-díjas színművész, az Örkény Színház tagja lett. 
   
Bánsági Ildikó pályája során számtalan díjban, elismerésben részesült. „Ugyan hivatalosan Arany Medál életműdíjban részesültem, magamban ezt az elismerést mégis fél-életműdíjnak hívom, mert úgy gondolom, hogy az életműdíj akkor jár, ha befejeződik egy pálya. Én még úton vagyok, és nem érzem azt, hogy bármit is lezártam volna" – mondja nevetve a Nemzeti Színház tagja. 
A Nemzetiben januárban kezdek próbálni egy Csehov-darabot Sardar Tagirovsky rendezésében, amiben Darjuska szerepét fogom alakítani. Munkacíme azért 6-os, mert az előadás Csehov: 6-os számú kórtermének lesz egyfajta olvasata. A Pesti Magyar Színházban Málnai Levente rendezésében O'Neill: Utazás az éjszakában című darabjának női főszerepét játszom vendégként jövő márciusban – itt Andorai Péter lesz a partnerem. Ezután visszatérek a Nemzeti Színházba, ahol a Tóth Ilona című színdarabban fogok szerepelni, amelynek június közepén lesz a bemutatója Vidnyánszky Attila rendezésében– meséli Bánsági Ildikó.
18 December 2015  |  bánsági ildikó arany medál-díj